IRT 3000

vsebina

Podjetje HURCO bo predstavilo svojo obsežno ponudbo CNC-obdelave

04.10.2017

Na letošnjem sejmu EMO je proizvajalec obdelovalnih strojev HURCO predstavil svojo široko ponudbo CNC-obdelovalnih strojev. Tam ste lahko videli njihove nove in nadgrajene 3-, 4- in 5‑osne obdelovalne stroje, ki zagotavljajo nadaljnje izboljšave predvsem na področju hitrosti obdelave.

 Na sejmu EMO je podjetje HURCO prikazalo nove procese za vse vrste aplikacij, vključno z uporabo sistema za avtomatizacijo z nakladalnim robotom, visokohitrostnimi obdelovalnimi centri Takumi in izboljšavami na področju večopravilne obdelave.

 

Odlična kakovost površine pri visoki hitrosti

Tajvansko podjetje Takumi Machinery je od leta 2015 v lasti podjetja HURCO. Njihovi visokohitrostni obdelovalni stroji dosegajo izjemno kakovost površine, kar naredi te stroje idealne za orodjarstvo, medicinsko tehnologijo in za uporabo v letalski industriji. Ti stroji so že standardno opremljeni z absolutnim direktnim merilnim sistemom, notranjim hlajenjem glavnega visokohitrostnega vretena, direktnim pogonom na vseh oseh in elektronsko kompenzacijo temperature.

 

Avtomatizacijski sistem z nakladalnim robotom

Podjetje HURCO je na sejmu EMO predstavilo obdelovalni center VMX 30Ui CNC, s katerim so prikazali, kako se obdelovalni stroj lahko združi z nakladalnim robotom. Sistem za avtomatizacijo z nakladalnim robotom nalaga obdelovance in odstranjuje izdelke oz. polizdelke iz obdelovalnega stroja in tako še dodatno pospešuje čas obdelave. Obdelovalni center je zasnovan tako, da omogoča krajši čas menjave orodja in zagotavlja manj porabljenega časa za učenje upravljanja s strojem. To omogoča izvedbo obdelave iz več strani z enim vpetjem, kar poenostavi 5-osno obdelavo.

 

Nov 5-osni obdelovalni center s portalno izvedbo

Podjetje HURCO je na sejmu prav tako premierno predstavilo 5-osni obdelovalni center Takumi U800. Njegova portalna izvedba zagotavlja visoko togost in preciznost, toplotno stabilnost in majhno tlorisno površino stroja. Stroj je opremljen z rotirajočo mizo (premera 800 mm in z nosilnostjo 1000 kg) in je primeren za velike in težke obdelovance. Os A z navornim pogonom na obeh straneh in os C z navornim vretenom zagotavljata pogon in vpenjalni navor.

 

Manj prepenjanja obdelovancev

HURCOVI stružni centri so oblikovani za univerzalne stružne operacije in za enostaven prehod z ročnega dela na stružnici. Centri omogočajo manj prepenjanja obdelovanca, kar zagotavlja manj potencialnih napak, ki se pojavijo zaradi netočnosti ob prepenjanju obdelovanca. Njihova majhna tlorisna površina, veliko delovno območje in sistem za transport odrezkov omogočajo ekonomično obdelavo pri izdelavi enega kosa ali izdelavi majhne serije.

 

Sprememba iz 3- v 4-osno obdelavo

Kompaktni obdelovalni center, z velikim delovnim območjem iz serije VMXi, je idealen za maloserijsko proizvodnjo in proizvodnjo po meri naročnika. Obdelovalni center je mogoče uporabljati za široko paleto aplikacij, kadar ga združimo z rotirajočo mizo Kitagawa GT 200, kot četrto osjo. Ko začnete z obdelavo, lahko obdelate obdelovanec s štirih strani hkrati brez prepenjanja. Obdelovalni center prav tako omogoča obdelavo cilindričnih površin. Dodatno os je mogoče namestiti in odstraniti iz obdelovalnega stroja zelo enostavno in se tako kadarkoli prilagodimo trenutnim razmeram.

H12-1

 

Na sejmu EMO 2017 je podjetje HURCO predstavilo univerzalni obdelovalni center Takumi H12 z delovnimi hodi 1600 mm x 1300 mm x 900 mm (X/Y/Z) in 6000 kg največje dovoljene obremenitve, ki bo namenjen orodjarski in letalski industriji.

TMX10MYSi_low

 

Stružilni center podjetja HURCO za popolno obdelavo srednje velikih izdelkov.

VMX30Ui_high

Manj porabljenega časa za učenje upravljanja s strojem in krajši čas menjave orodja: obdelovalni center HURCO VMX 30Ui poenostavi prehod na 5-osno obdelavo.

 

 

ar©tur 2016