IRT 3000

vsebina

Dürrovi Ecoclean čistilni sistemi za avtomobilsko industrijo

12.10.2017

Nemško podjetje Dürr Ecoclean iz Filderstadta je na svojo stoto obletnico obstoja dobavilo njihov stoti čistilni sistem Ecoclean južnonemškemu proizvajalcu avtomobilov BMW. Obratu Steyer so bile dobavljene tri čistilne enote.

Prvi stroj EcoCFlex za čiščenje in odstranjevanje nečistoč s sestavnih delov motorja je bil dobavljen podjetju BMW Group leta 2005.Enajst let kasneje je podjetje BMW naročilo stoti stroj na stoto obletnico podjetja Ecoclean. Poleg dveh dobavljenih EcoCFlex čistilnih sistemov je tovarna motorjev Steyer maja 2017 premierno zagnala tretjo generacijo fleksibilnih robotiziranih celic Dürr Ecoclean. Dobavljeni čistilni sistemi so prilagojeni zadnjim zahtevam BMW po čistoči. Te zamenjujejo obstoječe zahteve čiščenja bencinskih motorjev.

Stoti čistilni sistem podjetja Dürr Ecoclean je bil pobarvan v posebne barve, ki zaznamujejo to obletnico. V omenjeni dobavi je bil vključen tudi poseben Scara manipulator, ki je bil prav tako razvit v podjetju Dürr Ecoclean. Ta robusten robot z inovativnim krmiljenjem je namenjen za manipulacijo v čistilnih strojih. Namesto ločene robotske enote, ki je splošno uporabna, EcoCFlex 3L koristi en sam CNC krmilnik, ki deluje tako z manipulatorjem Scara kot s čistilnim strojem. To poenostavlja in pospešuje programiranje, servisiranje in vzdrževanje celotnega postrojenja. EcoCFlex 3L določa nove standarde ne le v kvaliteti čiščenja in enostavnosti delovanja, ampak tudi glede energetske učinkovitosti.

Ecoclean_BMW Steyr_100ste Flex_3_red-V

Slika 1: Čistilni sistem EcoCFlex deluje v proizvodnji liniji za motorje z notranjem izgorevanjem v obratu Steyer skupine BMW.

www.durr-ecoclean.com

ar©tur 2016