IRT 3000

vsebina

ProTec Polymer Processing predstavil učinkovite sisteme rokovanja

24.11.2017

ProTec Polymer Processing bo predstavil učinkovite sisteme rokovanja z materiali v skladu z Industrijo 4.0 z različnimi produkti iz programa SOMOS: dozirne in mešalne sisteme Batchmix, stacionarni sušilnik granulata RDT-250 in mobilne sušilnike RDM.

Vsi sušilniki in dozirne enote SOMOS so opremljeni s krmilniki PLC, primernimi za povezavo v omrežje, njihov 6-palčni zaslon na dotik z grafičnim uporabniškim vmesnikom pa omogoča intuitivno uporabo. S pomočjo medsebojnih povezav lahko brizgalke, ekstruderji, pa tudi periferne komponente in transportne naprave komunicirajo med seboj v realnem času, PLC dozirne enote na primer lahko upravlja prehod skozi ekstruder, sušilnik pa lahko zaustavi brizgalko, da materiala ne odvzame prezgodaj, to pa omogoča optimalno sušenje … Krmilniki PLC se lahko prilagajajo tudi sporočilom o napakah, ki jih prejmejo od drugih komponent.

photo_1_rdm70_with_conveying

Gravimetrične dozirne enote in mešalni sistemi Batchmix so primerni za Industrijo 4.0 in lahko predelujejo material do 1.920 kg/h. So edine šaržne dozirne enote, izdelane v Nemčiji, brizgalkam in ekstruderjem pa lahko dovajajo homogeno mešanico iz do šestih komponent.

Predstavljena nova zasnova sušilnikov granulata RDT-250 za zmeren prehod granulata do 200 kg/h je prav tako opremljena s krmilnikom PLC; sušilni sistem lahko obsega največ šest večkomornih sušilnih modulov s kapaciteto med 50 l in 300 l.

Mobilni pomožni sušilniki bodo predstavljeni z modeli RDM-20/50, RDM-40/100 in RDM-70/200.

Vsi stacionarni in mobilni modeli RDT in RDM omogočajo temperature sušenja med 60 °C in 140 °C, na voljo pa so tudi različice za temperature do 180 °C. Pametni sistem za varčevanje z energijo omogoča, da se prostornina sušilnega zraka prilagaja prehodu materiala, regeneracijski cikli pa so krmiljeni na podlagi dejanske vsebnosti vode v granulatu.

Pultruzijska linija po meri za visokokakovostne komponente LFT lahko proizvaja do 1000 kg/h visokokakovostnih granulatov iz termoplastov z dolgimi vlakni, pri čemer lahko proizvede širok spekter granuliranih kompozitov LFT, ki se jih nato z brizganjem predela v močne, a lahke komponente z zelo dobro kakovostjo površine. Za matrico se lahko uporabi vsak konvencionalni termoplast, za ojačitev pa so lahko uporabljena steklena, jeklena, aramidna ali karbonska vlakna. Vključiti je mogoče tudi reciklirane materiale in dodatna polnila.

https://sp-protec.com

 

 

 

ar©tur 2016