IRT 3000

vsebina

IRT3000 112/2021

Kaj je zares pomembno za poslovni uspeh?

Lansko leto so se podjetja vseh velikosti in vlade trudili, da bi ugotovili, kako naj delujejo med pandemijo. Številni so pristali v rdečem, celo propadli, na drugi strani pa so se kot lepi zgledi izkazale organizacije, ki so kar najbolje izkoristile zelo težke razmere. V vseh panogah in sektorjih gospodarstva je številnim uspelo pospešiti uvajanje rešitev. Trendi, kot so digitalizacija, osredotočenost na kupce, postavljanje zdravih poslovnih in kadrovskih temeljev ter družbena odgovornost, se pospešeno uresničujejo. Kdor jih ignorira, je kaznovan.

Uvodnik 112.pdf

 

Vsebina

23

LCD-zasloni z Ineinih linij v prestižnih avtomobilih

Na najnovejši proizvodni liniji, razviti v Inei, nastajajo dvofunkcionalni ukrivljeni LCD-zasloni za električne avtomobile višjega cenovnega razreda. Gradnji robotiziranih linij na ključ za izdelavo LCD-zaslonov za avtomobile so se v ljubljanski tehnološki družbi Inea posvetili v letu 2017. Medtem ko so LCD-zasloni s prvih linij del standardne opreme avtomobilov, ki so na trg prišli v letu 2020, je zadnja namenjena predvsem električnim vozilom letnikov 2022 in 2023.

LCD-zasloni z Ineinih linij v prestižnih avtomobilih.pdf

 

1
50

Made in Steel 2021 bo potekal letos oktobra

Odločitev jeklarske skupnosti je prejela popolno podporo vseh deležnikov, tako da so sedaj položeni temelji za uspešen dogodek. Organizatorji pripravljajo vse potrebno za izvedbo varnega in uspešnega dogodka, tako za razstavljavce kot tudi za obiskovalce. To pa je tudi glavni razlog, da je bil sejem Made in Steel 2021 prestavljen z maja na oktober 2021. Glavna konferenca in sejem jeklarske industrije na južnem delu Evrope, ki ga organizira jeklarska skupnost siderweb, bosta potekala od 5. do 7. oktobra letos na milanskem sejmišču Rho, kar bo deloma usklajeno s sejmom EMO Milano 2021, ki bo potekal od 4. do 9. oktobra.

Made in Steel 2021 bo potekal letos oktobra.pdf

2
76

Energetska analiza in kako izboljšati sistem kompresorskih postaj – 2. del

Različni procesi zahtevajo različno kakovost zraka. Stroški priprave zraka višje kakovosti so višji, zato je pri načrtovanju razvoda stisnjenega zraka smotrno združiti sisteme z enakimi ali podobnimi zahtevami. Na osnovi več kot 30-letnih izkušenj so strokovnjaki OMEGA AIR oblikovali naslednje korektivne ukrepe za zanesljivo izboljšanje učinkovitosti prav vsakega sistema za stisnjeni zrak: 1. Redna menjava filtrskih vložkov v sistemih s stisnjenim zrakom; 2. Znižanje maksimalnega obratovalnega tlaka sistema; 3. Sanacija netesnosti sistema za stisnjeni zrak; 4. Vgradnja sistemov za izkoriščanje odpadne toplote; 5. Vgradnja sistema za nadzor stisnjenega zraka; 6. Redno vzdrževanje naprave po terminskem planu.

Energetska analiza in kako izboljšati sistem kompresorskih postaj – 2. del.pdf

 

3
116

Na poti k proizvodnji brez napak z Boschevo UI

Boscheva UI zazna in prepreči anomalije in okvare v postopku proizvodnje. Rešitev UI bo v letu 2021 predstavljena pri 50 Boschevih pogonskih tovarnah po vsem svetu, ki bo povezovala več kot 800 proizvodnih linij. Dr. Michael Bolle, vodja za transport in podatke pri družbi Bosch: »Z umetno inteligenco bodo tovarne bolj učinkovite, produktivne in do okolja prijazne, prav tako pa bodo proizvajale boljše izdelke. Naša nova rešitev z UI bo tovarnam prihranila več milijonov stroškov.« 

Na poti k proizvodnji brez napak z Boschevo UI.pdf

4

Seznam oglaševalcev v 112. številki revije IRT3000

ABB d.o.o.
ABC MAZIVA, d.o.o.
ANNI d.o.o.
ARBURG GMBH + CO KG
AŠER, d.o.o.
AUTOMOBILSKI KLASTER SRBIJE
BECKHOFF AVTOMATIZACIJA d.o.o.
CAMINCAM d.o.o.
ČASNIK FINANCE, d.o.o.
CELJSKI SEJEM d.d.
CERATIZIT Deutschland GmbH
DATA COM., d.o.o.
DRUŠTVO LIVARJEV SLOVENIJE  
ECOCLEAN GMBH
ELEKTROSPOJI d.o.o., Ljubljana
FAKULTET STROJARSTVA I BRODOGRADNJE
FANUC ADRIA d.o.o.
FESTO d.o.o. Ljubljana
FUCHS MAZIVA LSL d.o.o.
HALDER d.o.o.
HENNLICH d.o.o.
Hoffmann d.o.o.
HSTEC d.d.
ICM d.o.o.
IN - INFORMATIKA, d.o.o, Ljubljana
IND MEDIA d.o.o. Beograd
INOTEH d.o.o.
ITS d.o.o. Ljubljana
IZIT d.o.o.
KMS d.o.o.
KOVINOS d.o.o.
KUKA CEE GmbH
KVT-Fastening GmbH
LCR d.o.o.
MEDIADE d.o.o.
MINITEC D.O.O.
MURRELEKTRONIK GMBH
Olma d.o.o.
OMEGA AIR d.o.o. Ljubljana
PROFIDTP d.o.o. - IRT3000
PROFIDTP d.o.o. - Založba
RD PICTA TEHNOLOGIJE, d.o.o.
RÖSLER OBERFLÄCHENTECHNIK GMBH
SCHUNK Intec GmbH  
STADLER Anlagenbau GmbH
Stäubli Systems, s.r.o., Pardubice, Češka Republika - Podruž
TEHNOPROGRES d.o.o.
TIPTEH, d.o.o.
TKC d.o.o. Ljubljana  
TME Slovakia, s.r.o.
TOP TEH d.o.o.
TOPOMATIKA d.o.o.
TOTAL SERBIA D.O.O.
TROAKS d.o.o.
UL FS - Revija Ventil
VARESI d.o.o.
VIAL AUTOMATION d.o.o.
VIRS, d.o.o.
YASKAWA SLOVENIJA d.o.o.

ar©tur 2021