IRT 3000

vsebina

Najava nove revije

IRT3000-slo-97-naslovnica-1000pxIRT3000-slo-98-naslovnica-1000px                                       

November-december 2019  

ORODJARSTVO IN STROJEGRADNJA

PROIZVODNJA IN LOGISTIKA

Stroj za honanje cevi pušk

ZNP3E48Izdelava natančnih cevi za puške je bila vedno umetnost, ki vključuje dvakratno ročno lepanje površine izvrtine. Pravzaprav je svetleča, ročno lepana izvrtina ena od glavnih značilnosti natančno izdelane cevi puške. Vendar pa ročno lepanje predstavlja dolgotrajni postopek, med katerim se delavci dolgočasijo in utrujajo od monotonega opravila. Podjetje Pac-Nor Barreling, Inc. se je pred več kot letom dni posvetilo temu vprašanju in se z novo razvitim strojem za honanje HTE proizvajalca Sunnen izognila temu zamudnemu ročnemu delu.

 

obsežna paleta izdelkov PGN plus-P daje prednost

ZNP3E48»Ne glede na to, kakšno rešitev za avtomatizacijo s pomočjo
robotov načrtujemo in implementiramo za svoje stranke, vedno najdemo tisto, kar potrebujemo v SCHUNK-ovem portfelju PGN-plus-P, ko iščemo ustrezno prijemalo. In če kdaj kaj ne sodi pod standardno ponudbo, nam kontaktna oseba pri SCHUNK-u pomaga razviti prilagojeno rešitev,« pojasnjuje Thomas Imme, projektni vodja strojne proizvodnje pri podjetju HandlingTech Automations-Systeme GmbH iz Steinenbronna.

 

 • Sploščena ali okrogla – ali mora biti šoba za injekcijsko brizganje res okroglega prereza
 • Orodja iz bakrovih zlitin
 • 3D-tiskanje z ojačitvenimi vlakn
 •  Nov dvosmerni senzor diferenčnega tlaka za   izjemno nizke tlake
 • Bilsing Automation napoveduje izdelavo orodij naslednje generacije z uporabo ogljikovih vlaken
 • Prijemalni sistemi prihodnosti bodo pametni, sodelujoči in hitri za namestitev
   

NEKOVINE

SPAJANJE, MATERIALI IN TEHNOLOGIJE

Pravilna priprava granulata je osnova za dober izdelek (2. del)

ZNP3E48V proizvodnji predelave termoplastičnih mas je eden izmed
pomembnih členov v verigi nastajanja izdelka tudi pravilna
priprava granulata. V zadnjih letih se povečuje delež reciklata mlevca, ki ga je treba za ponovno uporabo pravilno obdelati. Kar v osnovi velja za primarni granulat, velikokrat ni dovolj dobro za reciklat. Način sušenja, temperatura in čas sušenja igrajo pri pripravi granulatov hidroskopičnih materialov še kako pomembno vlogo. Pri reciklatu – mlevcu pa je vse skupaj odvisno tudi od načina, kako smo do njega prišli.

 

 

Novosti iz sejma za aditivno tehnologijo Formnext

ZNP3E48Na frankfurtskem sejmišču je od 19. do 22. novembra potekal sejem za aditivne tehnologije Formnext 2019. Na sejmu je razstavljalo rekordnih 740 razstavljavcev iz štiriintridesetih držav, kar predstavlja 7-odstotno rast glede na leto poprej. Razstavni prostor je letos kar 35 odstotkov večji. Največ razstavljavcev je bilo iz Nemčije, Kitajske, Združenega kraljestva, Francije, Italije, ZDA in Nizozemske. Letos je razstavljalo kar 285 novih razstavljavcev, med njimi so bili 3M Advanced Materials, Bosch Rexroth, Covestro, Evonik, Mitsubishi, Thyssenkrupp Materials in Xerox.

 

 

 • Sistem MES tudi samo en brizgalni stroj
 • Novi Noryl WM330G podjetja SABIc
 • Mikro membrana na brizgalnem stroju Krauss Maffei
 • Arburg Xworld na sejmu v Švici
 • 3D-tisk velikih izdelkov
 • Varjenje v vesolju
 • Razvoj in proizvodnja največjih robotskih klešč na svetu
   

NAPREDNE TEHNOLOGIJE

VZDRŽEVANJE IN TEHNIČNA DIAGNOSTIKA

Priložnosti in izzivi sodelovanja v vojaški industriji

ZNP3E48Vojaška industrija velja za gonilo tehnologije. Alexander Mankowsky, futulorog pri Daimlerju je za IRT 3000 lani izjavil, da je izdelava tehnologij precej preprosta zadeva, saj se potrditve idej najdejo v vojaški industriji. Kako pa pristopiti k snovalcem tehnologij? Kako sodelovati z Evropsko obrambno agencijo in prispevati k prebojnim, pionirskim tehnologijam? Kakšni so izzivi in priložnosti sodelovanja pri raziskavah, razvoju in inovacijah v vojaške namene?

 

odpravljanje okvar pri zaprtotočnih hidrostatičnih
pogonih

ZNP3E48V prihodnji številki revije IRT3000 bomo predstavili, kako se lotiti odpravljanja napak pri zaprtotočnih hidrostatičnih pogonih. To vsekakor zahteva dodatna znanja in posebne tehnike. Najprej bomo predstavili osnovne principe delovanja zaprtotočnih hidrostatičnih pogonov. Zaradi neizogibnega notranjega puščanja, tekočina uhaja iz zaprtega tokokroga v rezervoar, potrebujemo dodatno – polnilno črpalko. Obrnjen tok hidravlič ne tekočine iz glavne črpalke s spremenljivo iztisnino povzroči vzvratno gibanje mobilnega stroja.
V prispevku bomo obravnavali, kako preveriti polnilni tlak, kaj pomenijo kavitacija in njene posledice v zaprtih tokokrogih, vzroke in posledice visoke temperature ter vzroke za upočasnitev vožnje mobilnih strojev s hidrostatičnimi pogoni.

 

 • Skrivnosti najbolj inovativnih svetovnih univerz
 • Inovacijski radar 2019
 • Šestosna miniaturna industrijska robotska roka
 • Mala šola mazanja
 • Novosti na področju tehnične diagnostike
 • Metode čiščenja v proizvodnji

 

 

Napovednik-IRT3000-97-98.pdf

ar©tur 2016