IRT 3000

vsebina

Najava nove revije

IRT3000-slo-naslovnica-115-116-1000px

julij-avgust 2021  

ORODJARSTVO IN STROJEGRADNJA

PROIZVODNJA IN LOGISTIKA

Podjetje Mazak je posodobilo svojo proizvodnjo

Napovednik 114-115-116_Image_3Podjetje Yamazaki Mazak nadaljuje svoje poslanstvo na področju lastne visokokakovostne proizvodnje obdelovalnih strojev s še eno večjo investicijo v proizvodno opremo v svojem evropskem proizvodnem obratu v Združenem kraljestvu. Najnovejša več milijonov funtov vredna investicija zajema namestitev naprednega dvopaletnega obdelovalnega stroja VERSATECH V-140N/280 in dvostebelnega vertikalnega obdelovalnega centra FJV-60/80.
 

Spletna storitev za povezavo senzorjev z digitalnimi
dvojčki v oblaku

najava1

Podjetje Sick je sporočilo, da bo njihova nova spletna storitev LiveConnect postala standard za prenos podatkov v realnem času iz senzorjev podjetja Sick na njihove digitalne dvojčke v oblaku, kar bo podpiralo napredek uporabnikov v smeri digitalizacije industrije 4.0. Spletna storitev LiveConnect podjetja Sick je aplikacija za spremljanje v realnem času, ki je enostavna za uporabo
in obvladuje usmerjanje in posredovanje podatkov aktivnih senzorjev, kar omogoča integracijo v spletne prikazovalnike in programsko opremo.

  • Uporaba razpoložljivega potenciala obdelave
  • Pametni dušilci omogočajo povrtavanje najmanjših premerov brez vibracij
  • Prevleke CVD za obdelavo jekla in litega železa
• Čiščenje zvarov na zunanjih in notranjih površinah na usmerjen, trajnosten in učinkovit način
• Deset nasvetov za obvladovanje zalog
   

NEKOVINE

SPAJANJE, MATERIALI IN TEHNOLOGIJE

HASCO-vi hladilni sistemi že 50 let

Napovednik 114-115-116_Image_2Podjetje HASCO je bilo eno izmed prvih, ki so orala ledino pri postavljanju standardov za hlajenje orodij za brizganje. Daljnega leta 1971 so razvili prvi vtični konektor z ustrezno spojko in ga nato tudi patentirali. HASCO-ov temperirni sistem danes omogoča visoko zanesljivost priključenih cevi, prav tako pa sistem zagotavlja ustrezno varnost in je odporen na številne zunanje vplive. V vsem tem obdobju so v podjetju seveda število komponent namenjenih hlajenju še dodatno razširili

Sejem Varjenje in rezanje prestavljen za 2 leti

najava2

Sejma SCHWEISSEN & SCHNEIDEN leta 2021ne bo. Nov datum vodilnega mednarodnega sejma za spajanje, rezanje in izdelavo prevlek bo potekal od 11. do 15. septembra 2023. Datum, ki je bil prvotno načrtovan za letošnje leto, vendar ga zaradi trenutnih epidemioloških razmer ne bo. Vzrok za prestavitev sejma, ki ga obišče preko 50.000 obiskovalcev, je v zahtevnem načrtovanju in planiranju izvedbe svetovnega sejma.

  • Podjetje Engel promovira mlade tehnice
  • Gravimetrični dozator Maguire za natančno doziranje
  • Netstal in Sabic odprla center za tankostensko embalažo
• GreenWave: trajnostna generacija varilnih izvorov
• Inovativna tehnologija ARCTIG
• Jeol je predstavil nov stroj za 3D tisk z uporabo elektronskega snopa (PBF-EB)

NAPREDNE TEHNOLOGIJE

VZDRŽEVANJE IN TEHNIČNA DIAGNOSTIKA

S strojnim učenjem do dodatne dimenzije

Napovednik 114-115-116_Image_7Nov algoritem, ki so ga razvili na Dysonovi šoli za dizajn inženiringa na Imperial Collegeu v Londonu, lahko pretvori dvodimenzionalne slike kompozitnih materialov v tridimenzionalne strukture. Algoritem za strojno učenje bi lahko doprinesel koristi znanstvenikom s področja materialov in proizvajalcem pri proučevanju in izboljšanju zasnove in proizvodnje kompozitnih materialov, kot so elektrode baterij in deli letal, v 3D-tehniki.

Kako kupiti rezervne dele po najnižji možni ceni

najava3

Obnova hidravličnih komponent lahko precej zniža strošek popravila hidravlične naprave. Pogosto se bo zgodilo, da obnova nedelujoče komponente ne bo mogoča ali ekonomsko upravičena in jo bo zato treba nadomestiti z novo. Pri nakupu nove komponente vedno gledamo na najnižjo možno ceno. V prihodnji številki vam bomo razložili, kako deluje hidravlična industrija in kako uporabiti te informacije, da privarčujete pri nakupu novih komponent ali njihovih rezervnih delov.

  • Odličnost in zaupanje v umetno inteligenco tlakuje pot v digitalno dobo
  • Z orodjem za odkrivanje zdravil do selektivnih membran za baterije
  • Vesolje (p)ostaja evropska prioriteta
• Mala šola mazanja
• Novosti na področju tehnične diagnostike
• Metode čiščenja v proizvodn
   

 

Najava-115-116.pdf

ar©tur 2021