IRT 3000

vsebina

Odlične lastnosti in kompaktnejše dimenzije

08.03.2018

Okuma predstavlja nov 5-osni vertikalni obdelovalni center vstopnega razreda

Okuma, ki jo v Sloveniji predstavlja podjetje Celada d.o.o. Svoji rastoči ponudbi dodaja GENOS M460V-5AX. Dostopen obdelovalni center s simultano 5-osno obdelavo omogoča učinkovito izdelavo delov v najstrožjih tolerancah. Pri proizvodnji kompleksnih letalskih delov ali večstransko obdelavo z enim vpenjalom uporabniki pridobijo odlično kakovost in zmogljivost obdelave brez potrebe po kompromisih za znižanje stroškov.genos__m460v-5ax.jpg

Na osnovi prodajnega hita MU-400VII zasnovan in  na Japonskem izdelan vertikalni obdelovalni center nove generacije omogoča obdelavo na petih površinah in s tem omogoča večjo geometrijsko natančnost, manj nastavitev in nižje izdelovalne čase. Če ni potrebe po 5-osni simultani obdelavi lahko GENOS M460V-5AX deluje kot 3-osni obdelovalni center. Največja hitrost vretena je 15.000  min-1. S podajno hitrostjo 40 m/min za osi X in Y, 32 m/min za os Z ter 14.400 in 18.000 °/min za osi A in C, obdelovalni center močno zmanjšuje obdelovalne čase.

Zasnovan za brezkompromisne zmogljivosti

Zaradi inovativne dvostebelne konstrukcije ima ta robustni obdelovalni center potrebuje izjemo malo prostora (2.160 × 2.810 mm). S polnim simultanim 5-osnim kontrolnim sistemom in termično stabilno konstrukcijo ta stroj uporabniku daje možnost obdelave najzahtevnejših materialov in geometrije.

Pomiki v vseh treh oseh zagotavljajo visokoprecizna krogljična vretena, ki so direktno povezana na okumine servo motorje z električnimi in mehanskimi lastnostmi, ki zagotavljajo odlično zmogljivost z brezkompromisno natančnostjo. Prvovrstna zasnova stroja z uporaba hipoidnega gonila ponuja odlično natančnost pozicioniranja, togost in hitrost rotiranja mize.

Konstrukcija stroja zagotavlja vzdrževanje visoke natančnosti v primeru spreminjanja temperature prostora, saj stabilizira termične deformacije in skrajšuje čas ogrevanja. Potreba po dimenzijskih korekcijah po ponovnem zagonu stroja je bistveno zmanjšana.

Vsestranska uporaba v številnih aplikacijah

GENOS M460V-5AX ENOS M460V-5AX izpolnjuje najrazličnejše aplikativne zahteve, saj lahko obdeluje široko paleto materialov, vključno s titanom, aluminijem in lahkimi zlitinami. Paleta možnih izdelkov je zelo široka- od orodij za  brizganje polimerov in oblikovanje pločevine pa do majhnih preciznih kosov. Zasnova glavnega vretena proizvaja manj vibracij  in izgube moči na orodju, kar zagotavlja odlične površinske obdelave in impresivno hitrost odrezavanja.

Okumin OSP SUITE omogoča enostavno programiranje operacij 5-strane obdelave in omogoča dostop do tovarniških aplikacijaplikacij, kot so Machining Navi and 5-Axis Auto Tuning System za kompenzacijo geometrijskih napak.

 

 

 

 

ar©tur 2016