IRT 3000

vsebina

Spoznajte sodobna digitalna inženirska orodja!

28.03.2018

Siemens Slovenija jih bo v sodelovanju s strokovnjaki iz Siemens Avstrija 6. aprila predstavil na brezplačni konferenci Sodobna digitalna inženirska orodja v ljubljanskem Koloseju

Siemens Slovenija organizira brezplačno poldnevno konferenco Sodobna digitalna inženirska orodja, ki bo 6. aprila v ljubljanskem Koloseju. Na dogodku želi predstaviti orodja, med katerimi sta tudi COMOS in SIMIT, s katerimi omogoča fleksibilnost, učinkovito načrtovanje in upravljanje ter krajšanje posameznih ciklov načrtovanja, kar je pogoj za sledenje hitro se spreminjajočim poslovnim modelom in sledenje trendom modernega razvoja v industriji.

siemens-ss-5aba44e22f7b8.jpg.720px

»Moderna avtomatizirana proizvodnja, nadgrajena s sodobnimi digitalnimi rešitvami, hitro in fleksibilno načrtovanje procesov in produktov, virtualizacija proizvodnje z uporabo digitalnih dvojčkov, učinkovite simulacije ter uporaba tehnologij v oblaku so ključ do konkurenčnosti na trgu«, izpostavlja Matej Kupljenik, vodja divizij v Industriji SDF & SPD, Siemens d. o. o.

S programsko opremo COMOS je Siemens edini dobavitelj na svetu, ki izvaja celotne projekte načrtovanja in upravljanja v celotnem življenjskem ciklu industrijskega obrata. Standardna globalno integrirana podatkovna platforma COMOS omogoča inženirjem , zaposlenim v obratu, vodstvom podjetja in partnerjem stalen pretok podatkov, ki ustrezajo njihovim specifičnim potrebam v vseh fazah projekta.

COMOS Walkinside omogoča uporabo 3D-inženirskih podatkov – od bazičnih podrobnosti do celovitih projektov. Kompleksni modeli procesnih tovarn so predstavljeni realistično v treh dimenzijah, v vseh življenjskih ciklih pa so uporabni za načrtovanje, vzdrževanje, inženiring, vodenje procesov, simulacije in šolanja.

Hitro lansiranje izdelkov na trg ob ohranjanju kakovosti zahteva visoko integracijo podatkov ter krajše faze testiranja in zagona. Siemensova simulacijska platforma SIMIT omogoča celovite preizkuse aplikacij za avtomatizacijo in zagotavlja realno okolje za usposabljanje operaterja pred dejanskim zagonom.

Za kompleksne analize podatkov, izdelavo prediktivnih modelov ter v poslovne namene pa se čedalje več industrijskih aplikacij izvaja s pomočjo tehnologij v oblaku. Siemensovo orodje Control Performance Analitycs, ki omogoča načrtovanje, nadzor in optimiranje regulacijskih zank v procesni indutriji, ter orodje Valve monitoring – aplikacija za nadzor ter diagnostiko delovanja ventliov – sta primera sodobnega inženirskega orodja, implementiranega s pomočjo tehnologije v oblaku.

Ta in druga orodja bo Siemens Slovenija v sodelovanju s strokovnjaki iz Siemens Avstrija predstavil na brezplačni konferenci Sodobna digitalna inženirska orodja, ki bo 6. aprila v ljubljanskem Koloseju. Več informacij in prijave: patricia.spec@siemens.com .

ar©tur 2016