IRT 3000

vsebina

Secova nova tehnologija Jetstream Tooling® prinaša visokotlačno dovajanje hladilnega sredstva med struženjem navojev

31.05.2018

Seco Tools je predstavil visokotlačno hladilno tehnologijo Jetstream Tooling® držal za rezanje navojev. Novi nabor obsega pravokotna držala vpenjal za zunanjo uporabo, izstruževalne drogove za notranjo uporabo in glave GL za uporabo z drogovi Steadyline.

Držala za struženje navojev Jetstream Tooling dovajajo usmerjen curek hladilnega sredstva pod visokim tlakom, in sicer do 150 barov/2175 psi ali priključki za cevi za dovode hladilnega sredstva do 275 barov/3988 psi, na optimalno mesto blizu rezalnega roba, s čimer je mogoče odrezke odvajati ali usmeriti v določeno smer stran od reza. Držala so na voljo v 22 zunanjih in 28 notranjih oblikah ter 14 glavah GL z žepi ploščic velikosti 16, 22 in 27.

Tehnologija Jetstream Tooling lahko pri delih iz titana in podobnih materialov zlomi žilave odrezke, ki nastajajo pri rezanju navojev, in tako podaljša obstojnost orodja. Pri rezanju navojev v jeklo in nerjavno jeklo izboljšano odvajanje odrezkov pri novih orodjih za struženje navojev omogoča potencialno od 30 do 60 % višje hitrosti rezanja brez vplivov na kakovost površine navojev.

Držala pravokotnih vpenjal vključujejo tudi funkcije JETI in Duojet. JETI dovaja hladilno sredstvo prek držal brez uporabe priključka za cevi, DuoJet pa se ponaša z eno ali več dodatnimi šobami za hlajenje iz druge smeri. Te funkcije prinašajo optimizirano odvajanje toplote, učinkovito odstranjevanje odrezkov, daljšo in bolj napovedljivo obstojnost orodja ter izboljšano kakovost površine navojev pri postopkih struženja navojev.

Uporaba funkcije JETI z držali za pravokotna vpenjala zahteva uporabo adapterjev. Novi nabor obsega tako čelno nameščene kot zvezdnato nameščene adapterje za izmenjevalce orodij Seco-Capto™ C5, C6 in C8 ter zvezdnato nameščene adapterje za vmesnike vreten za večopravilne stroje HSK-T 63. Adapterji podpirajo pravokotna vpenjala velikosti 20 in 25 mm.

Za več informacij o držalih in adapterjih za struženje navojev Jetstream Tooling se obrnite na lokalnega predstavnika družbe Seco ali obiščite našo stran z izdelki Jetstream Tooling.

HQ_IMG_Jetstream_Tooling_Thread_Turning.jpg_ico500

ar©tur 2016