IRT 3000

vsebina

Projekt »Human body 2.0 …« je izziv za številna tehnološka področja

08.06.2018

Če so inovacije ključ za prihodnji razvoj človeštva, je projekt »Human body 2.0 …« (projekt človeško telo 2.0) le ena od drznejših vizij in smernic našega razvoja, v katerega so intenzivno vključene mnoge vede, kot npr. bionika, biomimetika, medicina, genetika, elektronika, inteligentna protetika, biotehnologija, nanotehnologija, informatika in druge.

HumanBodyČlanek odpira predvsem številna pomembna vprašanja, ki so v projektu izjemno aktualna, hkrati pa daje že določene konkretne smernice razvoja in uporabe ter povezljivosti danes aktualnih tehnologij, še zlasti pa smernice, s čim se bomo v prihodnosti srečali in katere rešitve bodo za našo prihodnost bolj pomembne, še zlasti, če izhajamo iz podatkov, da se kot družba močno staramo, hkrati pa si želimo postati dolgoživa in zdrava družba.

V prihodnjih desetletjih se bo dogajala radikalna nadgradnja fizičnega in duševnega sistema našega telesa, ki je že sicer danes v polnem razvojnem teku in bo uporabljala tehnologije prihodnosti tudi zamenjavo naših vitalnih organov in integracijo mnogoštevilnih implantabilnih vsadkov naslednje generacije. Sliši se kot znanstvena fantastika, vendar to ni, je le razvojno dogajanje v okviru projekta »Human body 2.0«.

 

Celoten članek si lahko preberete na tej povezavi.

ar©tur 2016