IRT 3000

vsebina

10 let WITTMANN BATTENFELD

11.06.2018

13. in 14. junija WITTMANN BATTENFELD s svojimi poslovnimi partnerji praznuje 10. obletnico podjetja.

Vključitev BATTENFELD Kunststofftechnik v skupino WITTMANN pred desetimi leti je bila med drugim znak za predelavo in nov razvoj celotnega programa strojev. Pod imenom serije Power so razvili paleto strojev, ki je po energetski učinkovitosti vodilna na tržišču, odlikuje pa se tudi po natančnosti vsakega vbrizga, kompaktnosti, fleksibilnosti in prijaznosti do uporabnika.

Ob praznovanju 10. obletnice bo WITTMANN BATTENFELD predstavil svoj celotni program iz serije Power, med drugim tudi prototip novega vertikalnega stroja VPower –VPower 160/750 z okroglo mizo s premerom 1600 mm s servoelektričnim pogonom. Stroj potrebuje bistveno manjšo površino za postavitev, nizka ergonomska višina pa je zelo prijazna do uporabnika. Brizgalni agregat se lahko tudi po zagonu preprosto zamenja iz vertikalnega v horizontalnega. Ker ni srednjega vodila, je možen dovod medijev od spodaj in namestitev kompaktnega vrtljivega razdelilnika.

Še ena novost je 500-tonska različica hitrega stroja EcoPower Xpress – EcoPower Xpress 500/3300+, na katerem bodo prikazali izdelavo 2,8-litrskega vedra z orodjem s 4 gnezdi proizvajalca Abate iz Italije z uporabo Wittmannove tehnologije IML z zmogljivo napravo s stranskim robotom W837, ki je integriran v krmiljenje stroja. Cikel traja 8,5 sekunde.

Zanimiva podrobnost na stroju MacroPower 1300/5100H/750L COMBIMOULD, ki ga bodo prav tako predstavili na 10. obletnici, je vrtljivi krožnik s servoelektričnim pogonom in premerom 2000 mm. Na tem stroju bodo v orodju z 1+1 gnezdom proizvajali komponento za zračni vod za avtomobilsko industrijo.

Obiskovalci si bodo lahko ogledali tudi največji stroj, ki ga trenutno izdelujejo v Kottingbrunnu, MacroPower 2000/12800H/350L COMBIMOULD. Tu gre za dvokomponentno izvedbo, opremljeno z robotom iz nove serije WX, WX173.

Celotna razsežnost integracije 4.0 bo vidna na stroju EcoPower 90/350 s krmiljenjem UNILOG B8, v katero so integrirani robot in vse priključene periferne naprave. Novost je elektronski list s podatki, ki omogoča konfiguriranje proizvodne celice z vsemi potrebnimi napravami (roboti, temperirnimi napravami, dozirnimi napravami, sušilniki, elektronskimi regulatorji pretoka itd.) Način »Plug & Produce« omogoča, da je celica v najkrajšem času pripravljena na proizvodnjo.

Pokazali bodo tudi uporabo na področju medicinske tehnike, mikro brizganje, prašno brizganje MIM, tehnologijo s strukturno peno CELLMOULD in postopek brizganja s plinom AIRMOULD, pa tudi novosti Skupine WITTMANN na področju robotov in perifernih naprav.

 

Poleg razstavljenih eksponatov so pripravili tudi vrsto zanimivih predavanj in ogled tovarne, na katerem si bodo obiskovalci lahko ogledali razširjeno proizvodnjo in nove proizvodne tehnologije.

1_VPower

ar©tur 2016