IRT 3000

vsebina

Končar in Schneider Electric za krepitev razvoja industrije v regij

13.07.2018

Licenčno partnerstvo podjetij Končar – Aparati in postrojenja in Schneider Electric omogoča povečanje poslovnih dejavnosti na območju Slovenije, pa tudi na trgih na Hrvaškem in v BiH. Po enoletnem prenosu in uvajanju tehnologije so strankam na voljo rešitve, ki omogočajo izjemne prihranke pri vzdrževanju in delu na omrežju

180708-SL4Da bi slovenska industrija držala korak s konkurenco na globalni ravni in nadaljevala z razvojem gospodarstva, se mora vključiti v posodabljanje obratov in infrastrukture, kar je njena najpomembnejša naloga. Del tega pospeševanja poslovanja je zato tudi novo partnerstvo podjetij Končar – Aparati in postrojenja in Schneider Electric. Podjetji Končar, ki sodi med najbolj prepoznavna regionalna podjetja, in Schneider Electric, ki je globalni strokovnjak na področju digitalizacije upravljanja energije in avtomatizacije, sta z licenčnim partnerstvom na področju najbolj prodajanega stikalnega bloka na svetu združili svoje moči, da bi industriji v regiji ponudili rešitve, ki zagotavljajo povečanje učinkovitosti, produktivnosti in varnosti zaposlenih.

Stikalni blok RM6 je srednje napetostni obrat, ki je kompakten in se ga lahko dograjuje, hkrati pa je odporen proti zunanjim vplivom in omogoča zanesljivo napajanje z integriranjem daljinske postaje RM6 oz. naprednega stikalnega bloka (smart RMU), s čimer sta omogočena nadzor in upravljanje elektro distributivnega omrežja. Najboljši kazalci dolgotrajnosti procesa transfera tehnologije Schneider Electrica sta tudi kompleksnost proizvodnje in obojestranski pomen kakovosti. Kar eno leto je trajalo usposabljanje strokovnjakov, pripravljanje dokumentacije in procesov, izdelava orodij in različnih drugih priprav.

»Veseli nas, da smo partnerji s podjetjem Schneider Electric. S tem stikalnim blokom RM6 smo razširili paleto naših izdelkov in na optimalen način okrepili našo prisotnost na trgih v Sloveniji in BiH oziroma na trgih, kjer smo prisotni že tradicionalno,« je dejal Željko Bago, direktor podjetja Končar – Aparati in postrojenja, d. d.

»Strokovnjaki iz Končarja so prepoznali rešitev Schneider Electrica za avtomatizacijo distributivnega omrežja, ki se je na globalni ravni izkazal kot najboljši v industriji. Na to smo zelo ponosni, saj je podjetje Končar podjetje z dolgo tradicijo na področju energetike. Prepričan sem, da bomo skupaj lažje izpolnjevali zahteve trga, ki so čedalje bolj usmerjene k digitalizaciji, kar velja tako za Slovenijo kot za Hrvaško in BiH,« je dejal Ivan Paič, generalni direktor Schneider Electrica za Hrvaško, Slovenijo in BiH.

www.schneider-electric.si

ar©tur 2016