IRT 3000

vsebina

Steklarna Hrastnik bo povečala proizvodnjo embalažnega stekla

18.07.2018

Steklarna Hrastnik se je odločila za krepitev proizvodnje embalažnega stekla. S 4,2 milijona evrov vredno naložbo v nov stroj so proizvodnjo tega stekla povečali za petino in tako krepijo položaj enega od vodilnih proizvajalcev specialne steklene embalaže v segmentu najvišje kakovosti, so sporočili iz družbe.

180715-2V steklarni so potencial v segmentu specialne steklene embalaže opazili že lani, pravijo, zato so preoblikovali enoto razsvetljavnega stekla v enoto embalažnega stekla Special. S tem so pridobili prostor za širitev enote embalažnega stekla, kamor so prezaposlili tudi zaposlene iz ukinjenega programa.

V okviru naložbe, ki pomeni okoli tretjino od 12,7 milijona evrov, kolikor je vseh za letos načrtovanih investicij, so pridobili najsodobnejši IS-stroj, ki so ga postavili v enoti Special. Poleg tega so enega od strojev prestavili v enoto Vitrum, v kateri so tako vzpostavili dodatno linijo embalažnega stekla. V enoti Vitrum na dan izdelajo do 80 ton, v enoti Special pa do 160 ton stekla.

www.steklarna-hrastnik.si

ar©tur 2016