IRT 3000

vsebina

Dve livarni korporacije GM prehajajo na vetrno energijo

06.08.2018

Letos bosta livarni v ameriških mestih Bedford in Defance prešli na uporabo električne energije iz obnovljivih virov

180730-5Pri General Motors Corp. so se obvezali, da bodo odkupovali 200 MW elektrike proizvedene z vetrnimi elektrarnami za svoje proizvodne obrate v zveznih državah Indiana in Ohio, med katere spadata tudi dve livarni, v katerih GM Powertrain izdeluje ohišja motorjev, ročične gredi ter ohišja menjalnikov in prenosov za številne avtomobilske motorje. S to novo ureditvijo bodo vsi proizvodni obrati GM-a v Ohiu in Indiani v celoti uporabljali električ- no energijo iz obnovljivih virov.

GM je sklenil dogovor s podjetjem Starwood Energy Group za nabavo električne energije iz njihove vetrne elektrarne v okrožju Paulding v Ohiu ter s podjetjem Swif Current Energy za dobavo elektrike iz njihove vetrne elektrarne HillTopper v okrožju Logan v zvezni državi Illinois. Ob uresničitvi teh dogovorov do konca letošnjega leta bo 20 odstotkov globalne porabe električne energije korporacije GM proizvedene iz obnovljivih virov.

Poleg drugih proizvodnih obratov podjetja GM bodo vetrne elektrarne zagotavljale elektriko livarni v Bedfordu v zvezni državi Indiana ter livarni v mestu Defance v Ohiu. V ta namen bo GM edini kupec elektrike podjetja Starwood Energy Group, ki planira dokončanje svoje vetrne elektrarne v Ohiu letos jeseni.

Proizvajalec avtomobilov GM se je obvezal, da bo do leta 2050 vso elektriko uporabljal iz obnovljivih virov energije. Do sedaj poleg vetrne energije uporablja tudi elektriko pridobljeno s sončnimi elektrarnami za potrebe svoje proizvodnje, poslovnih prostorov in centrov za testiranja.

Rob Trelkeld, direktor za energijo iz obnovljivih virov pri družbi GM poudarja, da s takimi rešitvami pomagajo pri širitvi uporabe elektrike iz obnovljivih virov in s širjenjem dobrih praks z drugimi podjetji zmanjšujejo tveganja pri dobavi ter nižajo ceno tako proizvedene energije.

www.foundrymag.com

ar©tur 2016