IRT 3000

vsebina

Vakuumsko sušenje idealno za majhne serije

10.08.2018

R&D / Leverage, specializirani proizvajalec orodij za brizganje PET steklenic, poroča, da je prehod na vakuumske sušilnike rešil več problemov in skrajšal čas sušenja polimera. Potem ko so na sedem pihalnih linij Nissei ASB in Aoki opremili z vakuumskimi sušilniki LPD proizvajalca Maguire Products, Inc., so bili prihranki časa izjemni – prejšnji sušilniki so za sušenje materiala potrebovali 4–6 ur, sušilniki LPD pa potrebujejo samo uro in dvajset minut od hladnega zagona, pri kasnejših ciklih pa samo štirideset minut.

180805-4Novi sušilniki hkrati omogočajo tudi lažjo zamenjavo orodij – ker R&D / Leverage proizvaja pilotna orodja z enim gnezdom za vzorce in orodja z več gnezdi za komercialno uporabo, ki jih nato testirajo na več pihalnih brizgalkah, imajo običajno na teden kar pet do šest menjav orodij.

Še ena prednost sušilnikov LPD je boljša fltracija granulata, zaradi česar so steklenice bolj prozorne. Večina naročnikov za izdelavo vzorčnih steklenic dobavi svoj lastni material.

Poleg sušilnikov je R&D / Leverage namestil še centralni me- šalnik Maguire Weigh Scale Blender, kar je pomembno zato, ker industrija zahteva vključitev več recikliranega materiala. Mešalnik v proces dodaja natančno kontrolirane količine novega in recikliranega polimera, barv in aditivov.

Krajši čas sušenja pomeni tudi manj obremenjevanja materiala, ki je zato bolj stabilen. Verjetno najpomembnejši razlog za preklop na vakuumske sušilnike pa je prihranek energije, saj porabijo kar do 80 odstotkov manj energije kot konvencionalni sušilniki.

www.maguire.com

ar©tur 2016