IRT 3000

vsebina

Prva sobota v septembru je v Talumu rezervirana za Talumov dan za zdravje

12.09.2018

Prva sobota v septembru je v Skupini Talum že dve desetletji rezervirana za Talumov dan za zdravje. V soboto, 1. septembra 2018, so se tako talumovci zbrali že na 20. Talumovem dnevu za zdravje. Pohoda, kolesarjenja na krajši in daljši trasi, spoznavanja konj in jahanja, plavanja ter različnih športnih aktivnosti v Športni dvorani Kidričevo se je udeležilo 148 sodelavk in sodelavcev Skupine Talum.

180909-1V Talumu se zavedajo, da je zdravje temelj za dobro in uspešno življenje in delo tako za posameznika kot za organizacijo. Promocija zdravja na delovnem mestu vključuje sistematične ciljane aktivnosti in ukrepe, ki jih delodajalec izvaja zaradi dolgoročnega ohranjanja in krepitve telesnega in duševnega zdravja zaposlenih.

Skrbniki Talumovega dneva za zdravje so sodelavci kadrovske službe, kjer je leta 1998 tudi nastal projekt Aktivnosti za zdravje Zdravo Talum kot spodbuda zaposlenim za večjo skrb za zdravje. Takrat je nastala preprosta formula LASTNA SKRB + TALUM = ZDRAVJE. Od leta 2012 je skrb za zdravje zaposlenih vključena v strategijo družbe. Zadnja tri leta za promocijo aktivnosti za zdravje dodatno skrbijo Talumovi promotorji zdravja, zaposleni v Skupini Talum, ki svoje aktivno ukvarjanje s športno-rekreativnimi dejavnostmi prenašajo na svoje sodelavce in jih spodbujajo k aktivnostim za zdravje.

Aktivnosti v okviru skrbi za zdravje v Talumu sicer delijo v več sklopov: preventivne rekreativne aktivnosti (plavanje, pohodništvo, kolesarjenje, organizirana vadba ...), preventivne zdravstvene aktivnosti (cepljenje proti klopnemu meningoencefalitisu in gripi, zdravniški pregledi, delavnice sproščanja, organizirana prehrana ...), stalno izobraževanje in informiranje (redna rubrika v časopisu Aluminij, organizirana usposabljanja, plakati, zloženke, novičke …). V skladu s konceptom dolgoročnega ohranjanja zdravja zaposlenih zagotavljajo v Talumu vsem svojim sodelavcem raznoliko in polnovredno malico. Vsak dan je na izbiro več menijev tako toplih kot hladnih obrokov.

Tudi muhasto vreme ne ustavi talumovcev

Kljub muhastemu vremenu je bila na 20. Talumovem dnevu za zdravje izvedena velika večina predvidenih aktivnosti. Pohodniki in kolesarji so bili deležni celo dvojnega doživetja – hoje oz. kolesarjenja in še »plavanja«, saj jih je med potjo tudi namočil dež. Pa dežne kaplje niso odplaknile dobrega razpoloženja, ki je udeležence prevevalo tudi med skupnim kosilom v Restavraciji Pan, kjer so zaključili druženje. Predsednik uprave Taluma Marko Drobnič je ob tem zbranim na dnevu čestital za vztrajnost ter skupaj s Talumovi promotorji zdravja, skrbniki aktivnosti na 20. Talumovem dnevu za zdravje, razrezal jubilejno torto.

ar©tur 2016