IRT 3000

vsebina

Sedmi Elektrofest na temo sevanja

08.10.2018

Štiri uveljavljene elektroinstitucije so pripravile že sedmi izobraževalni dogodek Elektrofest. Družba ELES, Elektroin- štitut Milan Vidmar, ljubljanska Fakulteta za elektrotehniko in družba GEN energija so sredi septembra na zanimiv način energetsko opismenjevale dijake in srednješolce.

181001-5Štiri »elektropostaje« na temo sevanja
Na letošnjem Elektrofestu za mlade so pripravili štiri »elektropostaje« na temo sevanja. Strokovnjaki družbe ELES so pripravili predavanje, na katerem so na zanimiv in interaktiven način razbijali mite o sevanju. Elektroinštitut je udeležence popeljal v visokonapetostni laboratorij, kjer jim je predstavili nizkofrekvenčna elektromagnetna polja v naravnem in življenjskem okolju, demonstrirali pa so tudi meritev električnega in magnetnega polja omrežne frekvence pri različnih vrednostih napetosti in toka. Družba GEN energija je dijakom na interaktivnih delavnicah predstavila različne fzikalne lastnosti sevanja, na Fakulteti za elektrotehniko pa so spoznali vplive elektromagnetnih sevanj na zdravje.

Zabavni program
Dogajanje so organizatorji popestrili tudi z zabavnim programom na skupnem parkirišču treh vključenih institucij. Tam so obiskovalce pričakali akrobata Filip in Blaž ter akrobatka Petruška, tudi sami pa so se lahko preizkusili v vzdrževanju ravnotežja s hojo po slacklinu. Dijaki so se  okrepčali s slastnimi hamburgerji, za dobro vzdušje pa je tudi tokrat skrbela ekipa radia Antena z Gverilcem Birkom in Alenom Podlesnikom.

http://ippr.si/

ar©tur 2016