IRT 3000

vsebina

Razširjene možnosti obdelave

05.11.2018

Vgrajena vrtljiva miza na 5-osnih CNC-obdelovalnih centrih proizvajalca HURCO poveča fleksibilnost.

181021-5Obdelovalni centri serije SRTi proizvajalca HURCO so bili posebej razviti za visoko natančno obdelavo težkih obdelovancev s kompleksnimi konturami, ne glede na njihovo veliko težo in nadpovprečno velikost. Na sejmu AMB v Stuttgartu je HURCO uporabil obdelovalni center VMX 60 SRTi za prikaz, kako lahko dolge podajalne poti v kombinaciji z vrtljivo mizo efektivno povečajo spekter obdelave. Ta konfguracija omogoča horizontalno obdelavo z optimalnim nadzorom nad odrezki. C-os integrirane vrtljive mize podpira neomejeno rotacijsko gibanje, kar skrajša čas obdelave ter ima pozitiven učinek na stroškovno učinkovitost obdelave. Michael Auer, direktor podjetja HURCO GmbH pojasnjuje, da če je potrebno frezati površino cilindra na obdelovancu, vrtljiva miza izvaja neprekinjeno vrtenje.

Obdelava v samo enem vpetju

Vsi obdelovalni centri serije SRTi omogočajo neomejeno vrtenje obdelovanca v C-osi vrtljive mize. B-os vrtljive glave stroja omogoča dodaten dostop do obdelovanca, kar je velika prednost pri obdelavi kompleksnih kontur, kot so turbine ali propelerji v enem vpetju. Michael Auer poudarja, kako je proces vpenjanja časovno potraten. Pri obdelavah kompleksnih kontur, ki so vse bolj pogoste, je prihranek časa vpenjanja na račun samo enega vpetja obdelovanca za celotno obdelavo pomembna konkurenčna prednost dobaviteljev obdelave. Poleg tega omogoča obdelava v enem vpetju doseganje večje natančnosti.

Povečanje produktivnosti na račun sistema avtomatiziranega podajanja obdelovancev

Možnost podajanja in vpenjanja z avtomatiziranim sistemom brez potrebe po operaterju pripomore k učinkovitosti strojev proizvajalca HURCO. V podjetju sodelujejo s številnimi dobavitelji različnih avtomatiziranih podajalnih sistemov za obdelovance, razlaga Michael Auer. To pomeni, da lahko natančno zadovoljijo širok razpon zahtev njihovih uporabnikov z namenom doseganja trajnostne metode večanja produktivnosti. Rezultati v praksi kažejo, kako podjetje HURCO sodeluje s svojimi kupci, da razvija ustrezne rešitve, ki jih sestavljata njihov obdelovalni center in robot za podajanje obdelovancev dobavljen s strani njihovih partnerskih podjetij. Vse to se lahko nadgradi z integracijo njihovega obdelovalnega centra v obstoječi digitalni proizvodni sistem. Cilj avtomatiziranega sistema podajanja obdelovancev je v trajnostnem povečanju kapacitet obdelave, brez povečanih potreb po dodatnih operaterjih. Na sejmu AMB je HURCO prikazal nazoren primer take integracije, ki jo trenutno razvija in vključuje kombinacijo obdelovalnega centra VMX 60 SRTi in Robota Compact 80 proizvajalca EROWA.

www.hurco.com
www.kactrade.com
 

ar©tur 2016