IRT 3000

vsebina

Podjetje Hoffmann Group je osvojilo nagrado German Design Award

07.03.2019

Podjetje Hoffmann Group je znova osvojilo nagrado German Design Award. Orodni voziček GARANT ToolCar iz serije GridLine in GARANT magnetno stojalo za merilne ure sta zmagovalna izdelka v kategoriji delavnica in orodje. Zložljiva žaga GARANT je prav tako prejela nagrado. Vsi trije izdelki so s prefinjenim dizajnom, ki vključuje funkcionalno in estetsko kakovost, prepričali mednarodno komisijo. Izdelka orodni voziček GARANT ToolCar in GARANT magnetno stojalo za merilne ure sta že ob začetku leta 2018 prejela nagrado iF DESIGN, GARANT ToolCar pa tudi nagrado Red Dot Award.

190303-2Po mnenju mednarodne komisije orodni voziček GARANT ToolCar iz nove serije GridLine odlikuje moderna in robustna oblika, ki gre z roko v roki z visoko stopnjo funkcionalnosti. Različni moduli omogočajo uporabnikom, da ustvarijo nastavitve, ki so prilagojene njihovim potrebam – opcijski napajalnik s šuko vtičnicami zagotavlja elektriko za električna orodja in osvetlitev; zaščita preprečuje poškodbe vozička in komponent; perforirane plošče in LED-sijalke pa omogočajo uporabo tega vozička kot vsestransko delovno postajo. Ergonomski dvokomponentni ročaj omogoča enostavno in hitro premikanje orodnega vozička ToolCar z enega mesta na drugega, sistem centralnega zaklepanja pa zanesljivo blokira glavne predale in stranske predalčke. Formalno in funkcionalno urejena zasnova je tudi tisto, zaradi česar je GARANT magnetno stojalo za merilne ure postalo zmagovalec. Izdelek, ki je namenjen držanju merilnih ur, odlikuje tako hidravlično centralno zaklepanje kot tudi gumiran vijak za fksiranje vseh spojev. Po mnenju žirije osupljiva oblika prinaša profesionalen, visokokakovosten in sodoben videz, ki v celoti izpolnjuje pričakovanja o natančnosti in kakovosti, medtem ko gibanje stojala med sprostitvijo poteka popolnoma gladko in lahkotno.

Zložljiva žaga GARANT je bila tretji izdelek, ki je osvojil nagrado German Design Award 2019. Kompaktna zložljiva žaga je navdušila žirijo s svojim ergonomskim dvodelnim ročajem, ki se trdno in varno prilega roki, kar omogoča optimalen prenos sile. Različni nastavljivi koti žaginih listov so bili prav tako ocenjeni kot zelo dobri. Žaga s trapezoidno postavitvijo zob ima tankoslojno prevleko, ki poveča obrabno odpornost in bistveno zmanjša trenje in oprijemanje žaganja. Zaradi tega je žaga še posebej primerna za hitre in ravne reze.

Nagrada German Design Award skupaj z nagrado Red Dot in iF Award spada med najbolj prestižna oblikovalska tekmovanja na svetu in je zelo priznana nagrada med strokovnjaki. Nagrado GerPodjetje Hoffmann Group je osvojilo nagrado German Design Award Podjetje Hoffmann Group je znova osvojilo nagrado German Design Award. Orodni voziček GARANT ToolCar iz serije GridLine in GARANT magnetno stojalo za merilne ure sta zmagovalna izdelka v kategoriji delavnica in orodje. Zložljiva žaga GARANT je prav tako prejela nagrado. Vsi trije izdelki so s prefinjenim dizajnom, ki vključuje funkcionalno in estetsko kakovost, prepričali mednarodno komisijo. Izdelka orodni voziček GARANT ToolCar in GARANT magnetno stojalo za merilne ure sta že ob začetku leta 2018 prejela nagrado iF DESIGN, GARANT ToolCar pa tudi nagrado Red Dot Award. man Design Award podeljuje nemško združenje za oblikovanje, ki deluje na področju blagovnih znamk in oblikovanja v Nemčiji. Združenje je bilo ustanovljeno leta 1953, na pobudo nemškega zveznega parlamenta in od takrat podpira industrijo pri doslednem ustvarjanju dodane vrednosti blagovne znamke z oblikovanjem. Nemško združenje za oblikovanje je zato eden izmed vodilnih svetovnih centrov za komunikacijo in upravljanje blagovnih znamk na področju oblikovanja. Ekskluzivna mreža članov fundacije poleg trgovskih združenj in institucij vključuje tudi direktorje blagovnih znamk iz uglednih podjetij.

www.hoffmann-group.com

ar©tur 2016