IRT 3000

vsebina

Okrogla miza o tehnologijah na področju odrezavanja

21.03.2019

Revija IRT3000 bo skupaj s podjetjem SECOTOOLS v času sejma, natančneje v četrtek, 11. Aprila ob 12.00, na svojem razstavnem prostoru organizirala okroglo mizo z naslovom Trendi in novosti na področju odrezavanja kovin.

190310-9Udeleženci okrogle mize bodo: Patrick De Vos, SECOTOOLS, aplikativni inženir Zoran Svešek, SECOTOOLS, dr. Franci Pušavec s Fakultete za strojništvo Univerze v Ljubljani in dr. Jani Kenda iz podjetja Hidria Tolmin. Moderator okrogle mize bo dr. Janez Kopač s Fakultete za strojništvo Univerze v Ljubljani.

Tehnologije in postopki odrezavanja kovin postajajo vse pomembnejši člen proizvodnih procesov, novosti na trgu in znanje s tega področja pa pomaga širiti tudi revija IRT3000, ki je založila tudi slovenski prevod strokovne literature avtorja Patricka De Vosa. V omenjenih knjigah (zbirko sestavljajo štiri knjige, tri so že prevedene v slovenščino) so podrobno predstavljeni različni fizikalni modeli, s katerimi je opisan in analiziran obdelovalni proces, ter mehanizmi odrezavanja kovin. Zaradi stalnega razvoja novih strateških materialov proizvajalci orodij razvijajo nove rezalne materiale in orodja, da so kos strategijam modernih, hitrih in kvalitetnih obdelav. K temu pa je v vedno več primerih potrebno uporabiti tudi modificirane postopke odrezavanja, kot je MQL, Cryo (LN2, CO2), ki skupaj z najnovejšimi orodji omogočijo racionalno obdelavo.

ar©tur 2016