IRT 3000

vsebina

Predstavitev sistemov za nakladanje CNC strojev

11.04.2019

V začetku marca je podjetje HALTER CNC Automation v sodelovanju z Fanuc Adria organiziralo Dan avtomatizacije. 45 obiskovalcev dogodka, ki delujejo na področju slovenske industrije dobilo priložnost, da izvejo več o možnostih avtomatizacije CNC strojev in še podrobnejše spoznajo sistem HALTER LoadAssistant. HALTER LoadAssistant je nakladalni robot za CNC stroje, idealen sistem za avtomatizacijo malih in srednje velikih serij

190408-2Pomanjkanje operaterjev!
Podjetja iz področja obdelave kovin se vedno bolj soočajo s pomanjkanjem operaterjev za svoje CNC stroje. Hkrati zahtevajo vedno več obdelovalnih ur delovnih vreten in prilagodljivost proizvodnje. Za reševanje takšnih težav je danes ključna prilagodljiva avtomatizacija. Zaradi teh razlogov je HALTER CNC Automation razvil HALTER LoadAssistant, nakladalni robot z zelo kratkim časom nastavljanja in je posledično idealen tudi za avtomatizacijo malih in srednje velikih serij. Zahvaljujoč uporabniku prijazni programski opremi HALTER SmartControl upravljalcem ni potrebno imeti izkušenj z robotiko.

Avtomatizacija pomemben korak za industrijska podjetja!
Čeprav je bil HALTER LoadAssistant že nameščen v več podjetjih v Sloveniji in na Hrvaškem, je bil to prvi dogodek, ki je bil organiziran v Sloveniji. Obiskovalci so imeli priložnost videti, kako enostavno je konfigurirati novo serijo in upravljati sistem za različne obdelovance na različnih CNC strojih, na novih in obstoječih strojih. Poleg praktičnih demonstracij v živo je direktor tujih trgov podjetja HALTER Rik Peer predstavil primere implementacij sistemov HALTER LoadAssistant v proizvodnji malih do srednje velikih serij, njihove tehnične lastnosti in konkretne izračune donosnosti naložb. Wouter van Halteren, CEO HALTER-ja, je na podlagi praktičnih primerov lastnikov Halter LoadAssistant predstavil način vpeljanja, Industrije 4.0 z prvimi koraki v delovanje podjetji obiskovalcev.

HALTER CNC Automation ima sedež na Nizozemskem, medtem ko se proizvodnja HALTER LoadAssistant izvaja v Nemčiji. Od ustanovitve leta 2013 je bil HALTER LoadAssistant dobavljen že v 27 državah po vsem svetu. Da bi zagotovili najvišjo raven podpore, je HALTER Adria prodajno in servisno lokalna organizacija za Slovenijo, Hrvaško, Srbijo in Bosno in Hercegovino.

http://www.haltercncautomation.com

ar©tur 2016