IRT 3000

vsebina

Ta teden bodo podeljeni certifikati udeležencem usposabljanja za mestne menedžerje

10.06.2019

Javna agencija SPIRIT Slovenija, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo in Fakulteta DOBA so razvili prvi izobraževalni program v Sloveniji za mestne menedžerje. Prva generacija slušateljev bo na svečani prireditvi v četrtek, 13. junija 2019, na Ljubljanskem gradu, prejela certifikate za uspešno zaključeno usposabljanje.

190609-1Program je pripravljen po vzoru podobnih izobraževalnih programov in usposabljanj za mestne menedžerje v različnih evropskih mestih, v katerih se zavedajo težav izumiranja mestnih središč. Te običajno izvajajo združenja za upravljanje mestnih središč (TCM - Town Centre Management). Gre za krajše in intenzivnejše programe, ki dajejo izjemne rezultate. Tudi v izobraževalnem programu za mestne menedžerje so bile prepoznane najpomembnejše kompetence ter oblikovane v intenziven program, prilagojen slovenskim razmeram. Več informacij o programu

Namen izobraževanja, ki se ga je udeležilo 25 slušateljev iz celotne Slovenije, je bil razvoj kompetenc mestnih menedžerjev za lažje upravljanje mestnih središč, njihovo ponovno oživitev in zagotavljanje trajnostnega razvoja za kakovostno bivanje prebivalcev in obiskovalcev.

Na zaključni prireditvi na Ljubljanskem gradu bo med tudi podrobneje predstavljen projekt TCM (Town Centre Management – upravljanje mestnih središč) in ukrepi spodbujanja podjetništva v mestnih središčih, na koncu pa bo slavnostna podelitev certifikatov.

http://www.spiritslovenia.si

ar©tur 2016