IRT 3000

vsebina

Stota linija za utrjevanje s preoblikovanjem

30.07.2019

Strokovnost, izkušnje in inovativna tehnologija so ključnega pomena pri izbiri partnerja za proces utrjevanja s preoblikovanjem.

190723-5Podjetje MA s sedežem v italijanskem Torinu je že od sedemdesetih let prejšnjega stoletja večji dobavitelj izdelkov globalni avtomobilski industriji proizvedenih s postopkom hladnega preoblikovanja pločevine. Pred nekaj leti se je podjetje odločilo tudi za proizvodnjo komponent utrjenih s preoblikovanjem, ki so po zaslugi majhne mase in visoke nosilnosti vse bolj uporabljeni pri izdelavi sodobnih avtomobilov. Podjetju AP&T, ki se ukvarja s procesom utrjevanja s preoblikovanjem od začetka tega tisočletja, je bila zaupana dostava najsodobnejše linije za utrjevanje s preoblikovanjem za obrat podjetja MA Polska v mestu Tychy na jugu Poljske. Proizvodna linija, ki je bila dobavljena spomladi leta 2018, ni bila le prva taka linija za podjetje MA, temveč tudi stota linija za utrjevanje s preoblikovanjem, ki jo je do tedaj postavilo podjetje AP&T. Postavitev te linije je tako predstavljala pomemben mejnik za obe podjetji.

Nova linija za utrjevanje s preoblikovanjem predstavlja celovito rešitev na ključ, ki vsebuje najbolj napredno tehnologijo. Linija je opremljena z edinstvenim sistemov za sprotno procesno spremljanje podjetja AP&T, kar pomeni, da se izdelki lahko proizvajajo s stalno visoko kakovostjo v natančno nadzorovanjem procesu s kratkimi cikli. To omogoča učinkovito doseganje zahtev kakovostnega standarda avtomobilske industrije CQI9 za področje toplotne obdelave. V podjetju MA so že pred časom razumeli priložnosti, ki jih ponuja tehnologija podjetja AP&T, kar je omogočalo zelo produktivno sodelovanje. V takih primerih je zelo razveseljivo, da imata oba partnerja, dobavitelj opreme in uporabnik, visoko zastavljene cilje, ki jih lahko skupaj tudi dosežeta, poudarja Lennart Johansson, produktni vodja za proizvodne linije pri podjetju AP&T.

Podjetje MA je zelo zadovoljno tudi z razvojem sodelovanja s podjetjem AP&T.
»Zelo smo zadovoljni z dosedanjim produktivnim sodelovanjem, ki je bilo polno novih izzivov. Obenem smo prepričani, da bomo nadaljevali po tej poti tudi v prihodnosti, saj se dobro zavedamo, da ta tehnologija postaja vse bolj strateško pomembna v avtomobilski industriji,« poudarja Jean Lamontanara, odgovoren za raziskave, razvoj in materiale pri podjetju MA.

www.aptgroup.com

ar©tur 2016