IRT 3000

vsebina

Posodobitev Kovisa Livarne

03.09.2019

Kovis Livarna letos začenja obsežno posodobitev svojih proizvodnih zmogljivosti. V nadgradnjo livarne, ki bo trajala predvidoma dve leti, bo podjetje vložilo 25 milijonov evrov, v tem času pa naj bi tudi zaposlili dodatnih 85 ljudi.

190827-3Skupina Kovis, katere del je tudi Kovis Livarna, danes velja za enega izmed največjih proizvajalcev zavornih diskov in ležajnih ohišij v Evropi, saj ima stranke po vsem svetu. V zadnjih letih je podjetje postalo strateški dobavitelj največjim proizvajalcem železniških vozil na svetu, kot so Alstom, Bombardier, CRRC, Pesa, Siemens in Stadler, z letno proizvodnjo 45 tisoč ležajnih ohišij za tovorne vagone pa je hkrati največji proizvajalec teh izdelkov v Evropi. Z omenjenimi strankami sicer vsako leto povečujejo obseg poslov in dodajajo nove proizvode, kot so ohišja menjalnikov in motorjev, različne prirobnice, vzdolžni nosilci, konzole in drugi tehnično zahtevni izdelki s področja železniškega programa. S posodobitvijo in tehnično nadgradnjo livarne si Kovis Livarna obeta znatno večjo proizvodnjo ulitkov, s katerimi bo lahko okrepila prodajo ne le na železniškem programu, temveč tudi na drugih strateških področjih, kot sta strojegradnja in kmetijska mehanizacija.

Naložba bo skrajšala dobavne roke in bo prijaznejša do okolja
Naložba v prenovo livarne bo podjetju prinesla prednost predvsem na področjih, kjer stranke zahtevajo kratke ali izredno kratke dobavne roke. Kovis Livarna namreč načrtuje razvoj nove vrste litine za zavorne plošče, pri čemer bo uvedla spremenjen proces taljenja in priprave peska, spremembe pa bodo doletele tudi fazo ohlajanja ulitkov, kjer bo uveden podaljšan čas ohlajevanja v formi. Novost bo tudi spremenjena logistika ulitkov od faze hlajenja do ločevanja v oddelku čistilnice in vrnitev zlomnine nazaj na vhodno skladišče. Ob bolj optimalni postavitvi strojev ob prenovi in izbolj- šanju delovnega okolja livarne bo to odlikovala tudi znatno nižja poraba električne energije, prenovljeni livarni pa bo ob povečanem obsegu proizvodnje uspelo zmanjšati vpliv na okolje.

»Z naložbo bomo hitreje razvijali nove izdelke in litine, z njimi bomo lahko hitreje dosegali kupčeve želene roke pri novih izdelkih, s čimer bomo bolj konkurenčni in bomo lahko povečevali tržni delež. Z novo vrsto litine bomo korak pred konkurenco, razširili bomo spekter litin in tako sodelovali pri razvoju novih projektov pri naših kupcih,« je za časnik Finance pojasnila direktorica Kovisa Livarne Jerica Vranc. Ob 25 milijonov evrov težki naložbi bo dodatna dva milijona evrov primaknilo tudi slovensko ministrstvo za gospodarstvo.

Osvajanje Azije
Za Kovis Livarno je vse pomembnejše tržišče tudi Azija. Sodelujejo z japonskim partnerjem Kurimoto – Nabtescom, veliko pa si obetajo tudi od morebitnega sodelovanja s proizvajalcema železni- ških vozil Mitsubishi in Kawasaki, s katerima trenutno opravljajo pogovore o strateškem sodelovanju. Zelo spodbudno naročilo pa so prejeli iz Kitajske, kjer jim je s kakovostjo zavornih diskov uspelo prepričati tamkajšnjega in tudi sicer največjega proizvajalca železniških vozil na svetu – družbo CRRC.

ar©tur 2016