IRT 3000

vsebina

Najpogostejše napake pri prenovi ali izdelavi spletne strani in kam z odsluženimi računalniki in telefoni

10.01.2020

Kam v podjetjih z dve leti starimi računalniki, katere so najpogostejše napake, ki jih podjetniki in podjetnice delajo, ko prenavljajo ali izdelujejo novo spletno stran, kako pomembna je varnost in varovanje v digitalni dobi in kakšne digitalne strategije in spremembe podjetja uvajajo?

200109 SL1To je nekaj glavnih tem, o katerih bodo na januarskem srečanju Društva poslovnih žensk FAM govorili dr. Katja Zajko, direktorica podjetja Recosi, Sašo Palčič, direktor agencije Madwise, in Irena Jakša Zupančič, direktorica podjetja Ascaldera. Srečanje bo potekalo v sredo, 15. januarja, od 17.00 do 19.00 v prostorih podjetja Ascaldera (Bratislavska ulica 5, Ljubljana).

Dr. Katja Zajko bo med drugim spregovorila o kakovosti in pomenu rabljene računalniške opreme ter skrbi za okolje. Mnogo slovenskih podjetij namreč ne ve, kam z odsluženimi računalniki, pametnimi telefoni, tablicami in te stvari prevečkrat pristanejo na odpadu. Lahko bi jih prodali podjetjem, kot je Recosi, ki je prvo in edino socialno podjetje v Sloveniji, ki odkupuje te stvari. Nato jih profesionalno obnovijo in naprej prodajajo po ugodnih cenah. Kupci so podjetja, šole, različne organizacije in posamezniki.

Sašo Palčič bo predstavil in izpostavil najpogostejše napake pri prenovi ali izdelavi spletnih strani, ki so dandanes odraz podjetij. Opozoril bo, da spletna stran ne sme biti zgolj lepa in privlačna, ampak mora služiti svojemu namenu. Dejstvo tudi je, da spletna stran ni strateško orodje, povezano z vsemi ostalimi marketinškimi aktivnostmi, temveč je samostojna enota, ki mora opravljati svojo vlogo. Če je počasna, bodo uporabniki nezadovoljni, posledično bodo imela podjetja slabšo oceno. Prav tako mora biti spletna stran dobro optimizirana, postavljena in sprogramirana, da bi privabila čim več kupcev.

Irena Jakša Zupančič bo predavala o varnosti in varovanju podatkov v digitalni dobi ter o digitalnih strategijah in spremembah, ki jih podjetja uvajajo, tudi v sklopu uredbe GDPR. Slednja je korak v pravo smer za zaščito osebnih podatkov v času, ko je zaradi napredka in razvoja sodobnih tehnologij vse več možnosti za zlorabo podatkov. Vsa podjetja se morajo zavedati, da so podatki, ki jih zaupajo posamezniki in druga podjetja, zelo dragoceni, zato morajo z njimi ustrezno ravnati.

Več informacij:
Agencija Andreja Jernejčič – Lin&Nil
telefona: 01 547 65 18, 041 812 669
e-pošta: info@jernejcic.si

ar©tur 2016