IRT 3000

vsebina

Stranke lahko izkoristijo tesno sodelovanje z družbo Seco Tools

14.09.2021

Družba Seco Tools v sodelovanju s strankami in njihovimi partnerji spremlja trende in opredeljuje izzive ter razvija znanje, potrebno za reševanje najzahtevnejših vprašanj v panogi.

PR_IMG_Collaborative Partnership With Seco Tools.jpg_ico500Foto: Seco Tools

Postavljanje strank v samo središče raziskav in razvoja (R&D) je družbi Seco Tools izplačalo bogate dividende v smislu prepoznavanja in razvoja novih izdelkov in rešitev, ki lahko pomagajo spremeniti podobo proizvodnje širom sveta. „S proaktivnim reševanjem težav, ki dandanes pestijo stranke, ustvarjamo rešitve prihodnosti. Resnično si želimo pridobiti in razvijati znanje ter razumevanje,“ pravi Roger Granström, višji direktor raziskav in razvoja pri družbi Seco Tools.

Granström opozarja na partnerstvo z velikim proizvajalcem vozil kot dokaz, da zamisel dejansko deluje. „Imeli so projekt, o katerem niso želeli govoriti, nekakšna komponenta platforma naslednje generacije. Začeli smo obravnavati skupne izzive v proizvodnji in na tej poti smo zgradili veliko medsebojno zaupanje. Zaradi tega je najvišje vodstvo pokazalo veliko zanimanje, da jim pomagamo z velikim projektom avtomatizacije, ki bo spremenil njihov proizvodni proces, tako da so bila naša pričakovanja presežena,“ pravi Roger Granström.

Takšni projekti zahtevajo tako občutljivost kot zaupanje. Stranke morajo biti pripravljene, da družbi Seco Tools omogočijo vpogled v prakse in procese, ki so lahko poslovno občutljivi, da jih lahko inženirji in podporno osebje temeljito proučijo in razvijejo nove zamisli. „To je pot zaupanja. Družba Seco Tools je eden od številnih dobaviteljev, zato moramo strankam dokazati, da smo vredni tega zaupanja. Zgraditi poskušamo mostove med sabo, tehničnimi univerzami in našimi strankami, stranke pa se začenjajo zavedati, da je to natanko tisto, kar potrebujejo,“ pravi Roger Granström.

Stranke, s katerimi sodeluje družba Seco Tools, veljajo za vodilne na področju tehnologije, ki spodbujajo razvoj v svojih panogah. Pobuda temelji na načelu dialoga med družbo Seco Tools in stranko. Ko je ugotovljena težava skupnega interesa, družba Seco Tools zagotavlja sredstva za pomoč strankam pri analizi in iskanju možnih rešitev. „Izpostavljeno vprašanje je lahko zelo edinstveno in se od stranke do stranke ter panoge do panoge močno razlikuje, vendar smo se v preteklosti naučili ogromno stvari, ki jih lahko uporabimo kjer koli želimo. Veliko je govora o trajnosti in energetski učinkovitosti, kar naprej pa se postavljajo nove zahteve za vsakodnevno delovanje proizvajalcev,“ pravi Roger Granström. „Znanje je vedno koristno, ne glede na to, od kod izvira. Ugotavljamo, da lahko izkušnje, pridobljene s takšnimi partnerstvi in projekti pri napredku v razvoju izkoristimo v svoj prid. Bolj kot komercialni vidik nas zanima vidik znanja,“ pojasnjuje.

Gradnja mostov
Kar zadeva sodelovanje, družba Seco Tools deluje skupaj z več tehničnimi univerzami na Švedskem ter vrhunskimi evropskimi in ameriškimi univerzami. „Cilj je, da zgradimo mostove med seboj, akademskim svetom in našimi strankami ter čimprejšnja industrializacija nove tehnologije,“ pravi Roger Granström. „Približujemo se svojim strankam in želimo se jim še bolj približati. Delamo v zelo konkurenčnem okolju, zato je sodelovanje s strankami za nas ključnega pomena.“

Tesni odnosi s strankami bodo še naprej ključni del raziskav in razvoja družbe Seco Tools v prihodnosti. „Trenutno sodelujemo s štirimi različnimi strankami v različnih panogah industrije, v prihodnosti pa se nam odpirajo še tri ali štiri možnosti za nova sodelovanja,“ pojasnjuje Roger Granström. "Veselimo se, da bomo te stranke spremljali s širokim strokovnim znanjem in medsebojnim sodelovanjem, in v našem interesu je, da jih podpremo pri prehodu v naslednjo dobo proizvodnje."

Vir: www.secotools.com

ar©tur 2021