IRT 3000

vsebina

Nova rešitev, ki ustvari Z-os za različne aplikacije laserja

13.01.2022

varioSCAN II ponuja večjo fleksibilnost sistemskim integratorjem

Vodilni proizvajalec rešitev za lasersko skeniranje, podjetje SCANLAB GmbH, predstavlja svoj nov sistem varioSCAN II, ki ustvari z-os. Ta inovativni sistem je zasnovan z novo tehnologijo ležajev, ki omogočajo izjemno kompaktno integracijo z-osi v laserske stroje in je lahko nameščen v katerikoli orientaciji. Ta dodatna prilagodljivost proizvajalcem strojev poenostavi integracijo različnih konceptov laserskih sistemov.

SCANLAB-varioSCAN-II-z-axis-300dpivarioSCAN proizvajalca SCANLAB zagotavlja visoko fleksibilnost. Vir: SCANLAB

Natančna obdelava v treh dimenzijah zahteva visoko dinamično pozicioniranje žariščne razdalje laserja vzdolž optične z-osi. Z dodatno enoto za nastavljanje žariščne razdalje se dvodimenzionalne (x–y) sisteme za skeniranje lahko spremeni v sisteme za 3D-odklon žarkov. Takšen pristop omogoča vodenje žariščne razdalje laserskega žarka vzdolž natančne konture obdelovanca, ki se ga obdeluje.

Produktna linija varioSCAN je idealno primerna za aplikacije, ki zahtevajo uporabo leč f-theta, in tudi za aplikacije, pri katerih te drage leče niso na voljo. Ta sistem za nastavljanje žariščne razdalje pa poleg nastavitve žariščne razdalje v z-osi sistem zagotavlja tudi ravno žariščno ravnino. Poleg obdelave tridimenzionalnih površin je nadzor z-osi potreben tudi pri aplikacijah, kot je aditivna proizvodnja ali 3D-tiskanje ter lasersko rezanje. Pri številnih takih aplikacijah se pojavlja trend uporabe večjih moči laserjev in laserjev z izjemno kratkimi pulzi ter povpraševanje po izboljšani kakovosti slike in večji natančnosti pozicioniranja.

Pri razvoju novega sistema varioSCAN II je bila posvečena posebna pozornost mehanski zasnovi, še posebej glede tehnične čistosti. Konfiguracija optike je prilagojena zahtevam uporabnikov, kot na primer hod z-osi, valovna dolžina laserja in premer laserskega žarka. Nova zasnova leč ter optika z nizko absorpcijo in vrhunske prevleke tako odpirajo popolnoma nove možnosti, ki uporabnikom omogočajo izboljšanje svojih posameznih laserskih procesov.

Prehod na ustvarjanje z-osi z novim sistemom varioSCAN II je enostaven in učinkovit, saj so vsi mehanski in električni vmesniki sistema za nadzor goriščne razdalje zasnovani za hitro zamenjavo predhodno nameščenih uveljavljenih modelov.

Vir: www.pressebox.de

Več informacij na: www.scanlab.de

ar©tur 2021