IRT 3000

vsebina

Schneider Electric na CES 2022 predstavil prve energetske rešitve za dom, izdelane iz reciklirane plastike iz oceana

18.01.2022

• Schneider Electric uvaja prvo stikalo in vtičnico, izdelano iz recikliranih ribiških mrež
• Merten stikalo, narejeno iz plastike iz oceana je prejelo nagrado za inovacijo CES 2022 v kategoriji trajnosti
• Izdelki imajo 100 % reciklabilno embalažo

Schneider Electric, vodilni v digitalni transformaciji upravljanja z energijo in avtomatizaciji ter najbolj trajnostna korporacija na svetu v 2021 po izbiri podjetja Corporate Knights, je predstavil prve energetske rešitve za dom, ki so izdelane iz plastike, pobrane iz oceanov. Linija vtičnic in stikal Merten je izdelana iz recikliranega materiala, izvlečenega iz oceana. Celotna linija se prodaja v trajnostni embalaži, kar kupcem omogoča, da so čim bolj ogljično nevtralni.

Schneider Electric je izdelke predstavil na mednarodnem sejmu CES 2022 in je prvo podjetje, ki ponuja energetske rešitve za dom, izdelane iz reciklirane oceanske plastike. Takšne rešitve so del vizije  resnično funkcionalnega krožnega gospodarstva.

CES 2022 award

Novo življenje oceanskih mrež

Linija Merten družbe Schneider Electric vključuje nove modele, izdelane iz poliamidnih ribiških mrež, zbranih v Indijskem oceanu in Arabskem morju. Kupci tako lahko prispevajo k zmanjšanju onesnaževanja oceanov z izbiro trajnostnih izdelkov – stikal, vtičnic in okvirjev – brez kompromisa glede trajnosti in stila.

Schneider je prejel štiri nagrade za inovacije na sejmu CES 2022 v kategorijah trajnosti in pametnega doma, od katerih je ena za linijo Merten Ocean Plastics (Nagrada za inovacije za leto 2022). Ta linija izdelkov je tudi prva v industriji, ki je prejela mednarodni certifikat Cradle to Cradle Silver za odgovorno oblikovanje izdelkov in korak v smeri kontinuiranega krožnega gospodarstva.

Zapuščena ali izgubljena ribiška oprema predstavlja približno desetino plastičnih odpadkov v naših oceanih. Novi modeli linije Merten, ki so izdelani iz oceanske plastike, prispevajo k zmanjšanju 640.000 ton ribiških mrež, ki vsako leto ostanejo v oceanih, in so prvi korak k povečanju trajnosti te vrste izdelkov.

Merten ocean switches

Trajnostno partnerstvo

Schneider Electric se je v želji, da preoblikuje odpadne ribiške mreže v visokokakovostno tehnično plastiko, ki se lahko uporablja v elektronskih napravah, združil z DSM-jem, vodilnim podjetjem na področju zdravja, prehrane in bioznanosti.

DSM sodeluje z več lokalnimi skupnostmi v Indiji pri pobiranju in zbiranju zavrženih ribiških mrež, kar pomembno prispeva k lokalnemu gospodarstvu in okolju. Zapuščene ribiške mreže se nato razrežejo, očistijo in stisnejo, preveri se kakovost materiala, preden se ga pošlje v DSM v predelavo in ponovno uporabo kot material Akulon. Nov material ima 82 % manj ogljičnega odtisa kot tradicionalni Nylon 6, ki se uporablja v podobnih izdelkih, kar zmanjšuje potencialni vpliv proizvodnega procesa na globalno segrevanje, zakisljevanje zraka in fotokemično nastajanje ozona.

Končni material vsebuje tudi 15 % steklenih vlaken, da so izdelki bolj trpežni in odporni ter izpolnjujejo vse zahteve in standarde električne varnosti.

100 % reciklabilna embalaža

V sledenju svojim zavezam glede trajnosti je Schneider Electric spremenil tudi embalažo izdelka tako, da je iz postopka pakiranja izločil vso plastiko za enkratno uporabo in nereciklabilne materiale.

Tehnologija lahko pomaga najti bolj inteligentne energetske rešitve za zmanjšanje ogljičnega odtisa, a ne z uporabo nerazgradljive embalaže. Pri začetnem reševanju tega problema je linija Merten System M naredila velik korak naprej k prihodnji 100-odstotno reciklabilni embalaži podjetja Schneider Electric.

YiFu Qi, izvršni podpredsednik v podjetju Schneider Electric, je dejal: »Izziv odvajanja sveta od naše odvisnosti od plastičnih odpadkov se morda zdi nemogoč. Toda sprememba je možna – in začne se doma. Sodelovanje med podjetjema DSM in Schneider Electric je prvo na svetu in spreminja pravila na trgu. Upamo, da bomo utrli pot še bolj trajnostnim inovacijam v industriji električnih rešitev ter v prihajajočih letih spodbudili navdih in inovacije. Linija Merten, izdelana iz recikliranih materialov iz oceana, je le prva od mnogih trajnostnih rešitev podjetja Schneider Electric, ki sprejema ukrepe, da svojim kupcem pomaga pri doseganju globalnih ciljev ničelnih neto emisij. Prihodnost proizvodnje v sektorju električnih rešitev mora biti zelena. Uporaba pravih materialov za delo od samega začetka je ključna za ustvarjanje krožnega gospodarstva v tej panogi.«

Helen Mets, izvršna podpredsednica za materiale pri DSM, je dodala: »Reševanje globalnega izziva oceanske plastike zahteva, da naša celotna panoga naredi korak naprej in poišče inovativne rešitve za začetek krožne preobrazbe. V sodelovanju s podjetjem Schneider Electric si prizadevamo narediti majhen korak k ohranjanju bolj zdravega morskega življenja, plaž brez smeti in čistejših oceanov, pobuda pa zagotavlja tudi lokalne vire dohodka in ustvarja delovna mesta – hkrati pa ekološko ozaveščenim lastnikom domov in prebivalcem omogoča dostop do varnih in elegantnih električnih vtičnic. Skupaj lahko ustvarimo povpraševanje po ponovno uporabljeni plastiki in pomagamo ponovno izkoristiti zavržene reciklabilne materiale.«

V interesu varnosti in dobrega počutja naših zaposlenih, njihovih družin in skupnosti, se Schneider Electric fizično ni udeležil sejma CES 2022 v Las Vegasu zaradi naraščajoče zaskrbljenosti glede različice Omicron. Če želite izvedeti več o inovacijah pametnega in trajnostnega doma, nas virtualno obiščite na CES tukaj.

Za več informacij obiščite https://www.se.com/us/en/home/offers/connected-home/.

ar©tur 2021