IRT 3000

vsebina

Schneider Electric ponovno na vrhu seznama Global 100 družbe Corporate Knights

15.02.2022

• Corporate Knights je Schneider Electric uvrstil na četrto mesto svojega seznama vodilnih na področju korporativne trajnosti za leto 2022

CK ranking_Schneider Electric_mFoto: Schneider Electric

Schneider Electric, vodilni v digitalni transformaciji upravljanja z energijo in avtomatizaciji, si je že enajstič zapored prislužil eno vodilnih mest na lestvici najbolj trajnostnih korporacij Global 100, ki jo podjetje Corporate Knights objavlja enkrat letno.

Kanadsko medijsko in raziskovalno podjetje Corporate Knights vsako leto opazuje več kot 6900 podjetij po vsem svetu, da bi določilo odstotek najbolj trajnostnih korporacij. Metodologija, ki jo uporabljajo za sestavo seznama Global 100, upošteva 23 ključnih kazalnikov uspešnosti, pri čemer je polovica ocene odvisna od deleža čistih prihodkov in naložb podjetja. Po izsledkih Corporate Knights najbolj trajnostna podjetja, ki so se znašla na seznamu Global 100, ustvarjajo štirikrat več prihodkov na tono izpuščenega ogljika kot povprečno podjetje z indeksa MSCI vseh držav sveta.

Schneider Electric se je od leta 2012 še vsako leto uvrstil na seznam Global 100, pri čemer se je lani zavihtel na prvo mesto in letos na četrto mesto. Takšen rezultat je posledica integriranja trajnosti v poslovno strategijo podjetja. Leta 2021 je Schneider Electric okrepil svoje dejavnosti svetovanja o trajnosti, da bi pomagal še večjemu številu partnerjev in kupcev pri njihovi trajnostni preobrazbi.

»Čarobne formule za večkratno ponovno razglasitev za najbolj trajnostno podjetje ni. Moramo dobro poslovati in delati dobro,« je komentiral Olivier Blum, glavni direktor za strategijo in trajnost podjetja Schneider Electric. »Kot vplivno podjetje sprejemamo trajnost kot poslovno priložnost in priložnost za vse. Je del našega modela, kulture, strategije in načina, na katerega v izpolnjevanje našega namena iz dneva v dan vključujemo celoten ekosistem zaposlenih, partnerjev v dobavni verigi in kupcev.«

Schneider Electric je sicer na področju okoljskega, družbenega in vodstvenega upravljanja (Environmental, Social and Governance, ESG) leto začel odlično, saj je nedavno prejel globalno priznanje v obliki štirih ESG ocen za 2021, med katerimi sta tudi uvrstitev na CDP-jev Podnebni seznam A za reševanje podnebnih sprememb (CDP Climate Change) in indeks Dow Jones Sustainability World Index (DJSI).

Obiščite nas na www.se.com/si/sl/.

ar©tur 2021