IRT 3000

vsebina

Slovenski Ledinek gradi največjo in najnaprednejšo linijo križno lepljenih plošč v Južni Ameriki

31.05.2022

Podjetje Ledinek s strastjo do iznajdb in z naprednimi tehnologijami oblikuje današnji svet lesa. Prav danes so začeli z odpremljanjem projekta v Urugvaj. Predvideni pričetek montaže bo avgusta 2022. »Gre za opremo za obdelavo lesa, natančneje oprema za izdelavo lepljenega konstrukcijskega lesa, ki vključuje skobeljne stroje, linije dolžinskega spajanja in stiskalnice. To bo prvi obrat za proizvodnjo masivnih križno lepljenih plošč v Urugvaju,« je poudaril Drago Pregl, vodja projektov pri podjetju Ledinek Engineering.

Dobava v Južno Ameriko je ena najpomebnejših, ki je povezana s proizvodnjo križno lepljenih plošč in lepljenih nosilcevDobava v Južno Ameriko je ena najpomebnejših, ki je povezana s proizvodnjo križno lepljenih plošč in lepljenih nosilcev.

To bo ena najpomembnejših dobav za Južno Ameriko, povezana s proizvodnjo križno lepljenih plošč (CLT) in lepljenih nosilcev (GLT). Oblikovala bo matriko predelave lesa Urugvaja in to državo postavila na svetovni trg inženirsko obdelanega lesa. Zgrajen bo namreč največji in najnaprednejši lesnopredelovalni obrat v Južni Ameriki. Začetna proizvodna zmogljivost znaša 50.000 m³ na leto. »Urugvaj ima zelo konkurenčne gozdarske vire in masivni les predstavlja rešitev za zmanjšanje emisij CO2. V Južni Ameriki tak projekt še ni bil izveden, zato je izbira podjetja Ledinek kot dobavitelja dobra strateška odločitev,« je še dodal Drago Pregl.

Podjetje Ledinek poudarja, da gradnja lesenih objektov po svetu raste. V Franciji so pričeli z izdelavo najbolj kompleksne linije križno lepljenih plošč (CLT) in zaključili največjo kompletno linijo križno lepljenih plošč v Nemčiji. Na Švedskem gradijo največjo tovrstno proizvodnjo v državi, v Avstriji pa celo največjo na svetu.

Svetovno priznano podjetje Ledinek Engineering letos beleži 30-letno tradicijo. So najbolj celovit in kompleten proizvajalec proizvodnih linij

Svetovno priznano podjetje Ledinek Engineering letos beleži 30-letno tradicijo. So najbolj celovit in kompleten proizvajalec proizvodnih linij na svetu, ki nenehno raste, se razvija in stalno vlaga v zaposlene. Razvijajo in izdelujejo stroje ter avtomatske linije za proizvodnjo lesnih polizdelkov. Soustvarjajo svetovne trende na področju lesnoobdelovalne industrije. Vsi stroji so plod njihovega lastnega razvoja in inovacij. Slovensko znanje prenašajo v več kot 50 držav po vsem svetu. V sklopu blagovne znamke Ledinek zaposlujejo več kot 400 ljudi. Za inovativnost, uspešnost, razvoj in delo so prejeli že več nagrad tako v Sloveniji kot tudi tujini.

V podjetju Ledinek so danes pričeli z odpremljanjem projekta v UrugvajPodjetje Ledinek s strastjo do iznajdb in z naprednimi tehnologijami oblikuje današnji svet lesa.Slovenski Ledinek gradi največjo in najnaprednejšo linijo križno lepljenih plošč v Južni Ameriki

 

 

 

 

 

https://www.ledinek.com/

Več informacij: Agencija Andreja Jernejčič – Lin&Nil

ar©tur 2021