IRT 3000

vsebina

Eno najzahtevnejših fasad pri nas na vili Schellenburg izvaja podjetje Marmor Hotavlje

10.06.2022

Slovenija je dobila eno najbolj imenitnih stavb v državi. »Veseli in ponosni smo, da pri tem projektu sodeluje tudi naše podjetje, in sicer kar s 24 zaposlenimi. Od tega jih 12 sodeluje pri vgradnji kamnite fasade, ki je ena najbolj zahtevnih v zgodovini podjetja.

Fasada  je iz naravnega kamna, ki je bil pripeljan v obdelavo na Hotavlje iz Portugalske

Fasada se vgrajuje na posebno podkonstrukcijo, sama vgradnja pa je izjemno dolgotrajna, saj je razdrobljena na več kosov, ki so različnih dimenzij. Zahtevnost izvedbe večajo še okenske špalete in police, ki niso ravne, ampak poševne. Vgradnja vzame kar enkrat več časa od povprečja vgradnje kamnite fasade, saj zahteva veliko tehničnega znanja, strokovnosti in natančnosti pri delu. Fasada  je iz naravnega kamna, ki je bil pripeljan v obdelavo na Hotavlje iz Portugalske. Na osnovi meritev, ki so jih izvedli njihovi mojstri, so bili nato izdelani tehnični načrti. Na podlagi teh načrtov so pripravili program za razrez kamnitih plošč, nato pa je bil vsak kos ročno dodelan, oštevilčen  in dostavljen na gradbišče,« je o gradnji fasade povedala vodja ključnih strank Helena Selak.

Fasada se vgrajuje na posebno podkonstrukcijo, sama vgradnja pa je izjemno dolgotrajna, saj je razdrobljena na več kosov, ki so različnih dimenzij

V vili Schellenburg, ki se nahaja v prestolnici, in je ena najbolj elitnih gradenj v zadnjem času pri nas, je 15 ekskluzivnih stanovanj, v drugem delu kompleksa Palais pa 110 razkošnih stanovanj. Podjetje Marmor Hotavlje bo za omenjeno palačo izdelal tudi notranje tlake, ki bodo vgrajeni po hodnikih, portale okrog vhodnih vrat v stanovanja in stopnišča. Prav tako bodo v celoti uredili kamnito zunanjo ureditev.

Na osnovi meritev, ki so jih izvedli njihovi mojstri, so bili nato izdelani tehnični načrti. Na podlagi teh načrtov so pripravili program za razrez kamnitih plošč.Na osnovi meritev, ki so jih izvedli njihovi mojstri, so bili nato izdelani tehnični načrti. Na podlagi teh načrtov so pripravili program za razrez kamnitih plošč.

Sicer pa je v Marmorju Hotavlje, poleg omenjenega projekta, v teku tudi izdelava in pozneje vgradnja fasade na poslovno-stanovanjskem objektu Dalmatinka v Ljubljani. V preteklosti pa so sodelovali na številnih odmevnih projektih v Sloveniji, kot so Hotel Kempinski Portorož, Vila Urbana, Dunajski kristali, Rimske terme, Luwigana, Kristalna palača, Dunajska vertikala,  ter številne zasebne vile in rezidence.

Zahtevnost izvedbe večajo še okenske špalete in police, ki niso ravne, ampak poševne. Vgradnja vzame kar enkrat več časa od povprečja vgradnje kamnite fasade

Pri projektu vila Schellenburg  sodeluje tudi Marmor Hotavlje, in sicer kar s 24 zaposlenimiPri projektu vila Schellenburg  sodeluje tudi Marmor Hotavlje, in sicer kar s 24 zaposlenimi

Bronasta gazela, podjetje Marmor Hotavlje, išče skrito lepoto v kamnu že vse od leta 1721. Pohvalijo se lahko z več kot 70-letno tradicijo obdelave kamna, vrhunsko kakovostjo izdelkov ter storitev in edinstvenostjo v panogi, kjer delujejo. Pri delu so opremljeni z najsodobnejšo opremo za razrez in oblikovanje kamna. Imajo tudi razvejano nabavno mrežo, ki jim omogoča zelo raznolik nabor kamnov, ki ga lahko v Slovenijo pripeljejo iz celega sveta. Delajo s svetovno znanimi in uveljavljenimi arhitekti, oblikovalci in znanimi osebnostmi, opremljajo luksuzne jahte, izvažajo butično pohištvo v Ameriko in sodelujejo pri odmevnih projektih doma in v tujini.

marmor-hotavlje.si

Vir: https://andreja-jernejcic.si

ar©tur 2021