IRT 3000

vsebina

Knjiga 2: Slabšanje orodja - praktični modeli

avtorja: Patrick De Vos in Jan-Eric Ståhl

Ta knjiga obravnava samo en element postopka odrezavanja, in sicer obrabo orodij. Obraba orodij je ravnotežni element modelov odrezavanja. Večino težav, ki se pojavijo pri postopku odrezovanja, je mogoče opredeliti kot dogodke povezane z obrabo orodij. Končno vrednotenje izvedenih sprememb v procesu, da zagotovimo ravnotežje, prav tako temelji na obrabi orodij. Kot taka je obraba orodij ravnotežni element, ravnotežna točka in ravnotežni merilni sistem za odrezovanje brez težav: vse obenem.

Komu je knjiga namenjena

Ta knjiga obravnava vse različne uporabe postopkov odrezavanja kovin in predstavlja osnovno in nepogrešljivo orodje v vsaki strokovni knjižnici na oddelku mehanske obdelave kovin. Ciljna skupina te knjige so vsi, ki želijo imeti tako dober vpogled v pojave, ki povzročajo obrabo orodij, kakor tudi imeti pregled ''najboljših praks'', kako ravnati ob obrabi orodja in kako jo nadzirati.

O zbirki

Zbirka podaja praktične smernice za reševanje izzivov pri odrezavanju kovin in največjo produktivnost v delavnici. V vsaki knjigi, ki obsega približno 200 strani, je podrobno obdelana ena od štirih tem: obraba orodja, obdelovalnost in materiali obdelovancev, rezalni materiali in geometrije ter tehnike za kompenzacijo orodij. Z omenjeno zbirko družba Seco Tools nadaljuje svojo zavezo k šolanju, usposabljanju in obveščanju strokovnih javnosti v industriji, saj je ta zbirka knjig s svojo bogato vsebino tudi del programov tehničnega izobraževanja družbe Seco Tools, uporabljajo pa jo številni profesorji strojništva na univerzah po svetu.

Več se izplača! Ob naročilu celotne zbirke knjig SECOTOOLS (3knjige) vam priznamo 15 % popust na celotni nakup. Ob nakupu dveh knjig iz zbirke pa 10 % popust.

ar©tur 2016