IRT 3000

vsebina

ROEMHELD: Zahtevno vpenjanje filigranskih delov na brusilne stroje

14.02.2020

Za brušenje posebej filigranskih sestavnih delov za tiskarske stroje so v podjetju za vpenjalno tehniko ROEMHELD razvili visokonatančni vpenjalno centrirni sistem. Uporabniško specifična rešitev bazira na HILMA-strojnih primežih linije MC-P. Z njo lahko ploskovno nestabilne izdelke v Brandenburškem obratu podjetja Heidelberger Druckmaschinen AG (Heidelberg), obdelujemo brez nevarnosti deformiranja.

200211 SL3Tolerančne zahteve, enote manjše od 10 μm, lahko v podjetju Heidelberg s tem celo presežejo. Maksimalno odstopanje ploskovnosti leži zanesljivo znotraj tolerančnih zahtev in s tem daleč pod vrednostmi, ki jih bi dosegali z vpenjanjem z vpenjalnimi sredstvi drugih ponudnikov. „S tem vpenjalnim sistemom smo zelo zadovoljni in dosegamo najvišjo kakovost za naše primere“, pravi Daniel Böttger iz oddelka orodne in strojne tehnologije podjetja Heidelberg. Predtem je podjetje dolgo iskalo ustrezno vpenjanjalno tehnologijo za brušenje.

Visokonatančno brušenje nestabilnih obdelovancev

Vitki izdelek dolžine 500 mm debeline 12 mm in širine 90 mm je za vpenjanje pri finem brušenju izredno labilen. Izdelek iz nikelj legiranega jekla je v predhodni obdelavi frezan, vrtan in predbrušen. Pred nekaj leti so v proizvodnem obratu Brandenburg prevzeli proizvodnjo, z dodatnim razvojem vpenjanje izdelkov izboljšali, da lahko vedno producijajo  kakovostne izdelke. „Vedno znova si zadajamo nove in nove proizvodno tehnične izzive in delamo konsekventno na doseganju perfektnih izdelkov“, pravi Böttger.

Rešitve problema stabilnega vpenjanja za specifične potrebe strank

Podjetje Brandenburger je iskalo podporo pri različnih dobaviteljih vpenjalnih rešitev, ki pa dejansko niso ponudili ustrezne rešitve za ta proces. „Rezultati so bili vedno znova nezadovoljivi“, pravi Böttger. Končno je podjetje razvilo svojo vpenjalno pripravo, s katero so dobili boljše rezultate. Vendar je bil izmet še vedno prevelik. „Del je nalegal plano, bil vpet, brušen in ko je bil potem izpet in je bil deformiran“, poroča. Za odpravo odstopanja je bilo potem potrebno polovico izdelka še dodelati, kar je predstavljalo nepotreben strošek.

Produkte iz vpenjalnega programa skupine ROEMHELD so že leta dolgo uspešno uporabljali za obdelave frezalnja. „Toda pri tej občutljivi brusilni tematiki najprej niti nismo pomislili na podjetje Hilma-Römheld, kot na možno rešitev našega problema“, pravi Böttger. To se je spremenilo konec leta 2016: Takrat smo imeli prvi kontakt med Danielom Böttgerjem in Christophom Neuhausom, produktnim vodjem za orodne vpenjalne sisteme pri podjetju Hilma-Römheld GmbH.

„Mi imamo zelo velik asortiment skupne ponudbe skupine ROEMHELD, skupaj več kot 20.000 izdelkov. Če nihče drug nima rešitve, bomo jo našli mi“, je rekel Neuhaus samozavestno. „Tudi če s standardnimi rešitvami ne pridemo dalje, lahko pomagamo, saj ponujamo tudi rešitve po meri stranke.“

Strojni primež MC-P v centrični in pozicijsko prilagodljivi izvedbi

Konstrukterji iz podjetja HILMA so s pomočjo centrične in pozicijsko prilagodljive variante strojnega primeža MC-P, razvili testno varianto ustrezne vpenjalne rešitve. „Za cilj smo si postavili, iz tega za obdelovalne centre namenjenega elementa, potegniti čimveč“, poroča produktni vodja.

Pri centrični varianti primeža vodita dve mehanski medsebojno spojeni vpenjalni vodili skupaj k središču vpenjalnega sistema. Ker je vpenjalno vreteno visoko zgoraj v ohišju, je preoblikopvanje obdelovanca reducirano na minimum.

Vpenjalno mesto pozicijsko prilagodljivega strojnega primeža je pri odprtih čeljustih plavajoče vležajeno. Tudi tukaj se najprej približujejo vpenjalna vodila centrično na obdelovanec. Ko se prva čeljust dotakne obdelovanca, se začne premikati druga čeljust, dokler obe ne nalegata korektno. Potem s pomočjo momentnega ključa nastavimo željeno vpenjalno silo in istočasno preko zapornega vretena fiksiramo vpenjalni položaj. Tako lahko obdelovanec eksaktno postavimo v željeno lego.

Ustrezen vpenjalni sistem razvit znotraj nekaj mesecen

Po tem ko kombinacija treh centrično vpenjanih primežev širine čeljusti 100 mm še ni dala ustreznih rezultatov, so strokovnjaki za vpenjalno tehniko stestirali zahtevnejšo različico s petimi elementi: Centrično vpenjalo najprej vpne obdelovanec na sredini, potem sledi vpenjanje in istočasna zapora levo on desno z dvema položajno prilagodljivima elementoma. Pri tem se za večjo vpenjalno natančnost uporabijo posebne ploskovne vpenjalne čeljusti širine 60 mm, ki so jih izdelali posebej za ta namen.

„Naši interni preizkusi so se izkazali zelo dobro“, pravi Neuhaus, „zato smo lahko stranki vpenjalni sistem na začetku junija leta 2017 predali na brezplačno preizkušanje.“ Izpadlo je odlično in novembra je sledilo naročilo. Velik trud in vložek v konstrukcijo in tehnično rešitev se je tako za vse udeležene izplačal.

Sedaj specialisti za vpenjanje kompletno rešitev še izpopolnjujejo. Novo razvite vpenjalne čeljusti s specialnim oplaščenjem za boljši oprijem bodo rezultat še izboljšale.

http://www.halder.si

ar©tur 2016