IRT 3000

vsebina

tekoči letnik

IRT3000 99/2020

Bodo namesto nas res delali roboti?

Velikokrat od najrazličnejših ljudi prejmem vprašanje, kam gre ta svet? Odgovor ni enostaven, niti ni en sam. Daleč od tega, da bi bil sam vizionar in daljnoviden, tudi s »šlogaricami« se ne morem primerjati. Lahko le laično, a logično razmišljam, kaj nas čaka za naslednjim vogalom, v prihodnjih letih. In to ne le v industriji, temveč širše. Industrija je lahko pogosto dobra slika tega, kar nas čaka na drugih področjih. V industriji je namreč prostora za napake malo, skoraj nič, stvari morajo delovati, sicer kaj hitro ostaneš brez posla

Uvodnik IRT3000 99.pdf

IRT3000 98/2020

Je koronavirus dober posel?

Da in ne. Če vprašate Kitajce, gre ne le za zdravstveno, temveč tudi gospodarsko katastrofo. A celo tisti, ki na glas ali potihoma računajo, da bodo na račun kitajske smole zaslužili več, verjetno niso gledali prav dolgoročno. Neto učinek pandemij je praktično vedno negativen.

Uvodnik IRT3000 98.pdf

IRT3000 97/2020

Na industriji svet stoji
Tišina v proizvodnji še nikoli ni bila dober znak. Čeprav vlada na marsikaterem področju v prvem tednu leta še zatišje, to vsekakor ne drži za industrijo. V industriji morajo stroji delovati čim bolje in biti čim bolj zasedeni. Sicer je kriza. Dobesedno. Ne le za posameznega obrtnika ali podjetje, temveč kar za državo.

Uvodnik IRT3000 97.pdf
 

ar©tur 2016