IRT 3000

vsebina

Hidria z novo 30-milijonsko pogodbo za volanske sisteme BMW-jevih hibridnih in električnih vozil prihodnosti

03.03.2020

Slovenska globalna korporacija Hidria bo BMW-ju dobavljala inovativna aluminijasta ohišja volanskih sistemov, ki jih bo ta nemški velikan z letom 2023 začel vgrajevati v vsa svoja nova hibridna in električna vozila. Nova pogodba je vredna več kot 30 milijonov evrov.

200302 SL1Z njo Hidria potrjuje vodilno vlogo inovativnega predrazvojnega dobavitelja ključnih delov volanskih sistemov v premijskih vozilih in se utrjuje med najpomembnejšimi globalnimi sokreatorji elektromobilnosti. Hidria je za nova BMW-jeva hibridna in električna vozila razvila in bo proizvajala inovativne dele vertikalnega aluminijastega volanskega sistema, katerega posebnost je, da omogoča samodejno električno nastavitev volana glede na velikost voznika. Zelena vozi la prihodnosti, opremljena s tovrstnim sistemom bodo na evropske in svetovne ceste zapeljala čez tri leta.

BMW bo za njih uporabil posebno, dodatno izboljšano platformo, imenovano CLAR (CLuster ARchitecture). Ta je sestavljena iz izredno močnega jekla, aluminija in ogljikovih vlaken, je lažja od predhodnih, z njo pa BMW še dodatno izboljšuje učinkovitost svojih hibridnih in električnih vozil. Strateško pomemben dogovor, vreden več kot 30 milijonov evrov, ki bo trajal do leta 2030, je Hidria pridobila v ostri globalni konkurenci. Pogodba skupaj s konec lanskega leta sklenjenimi novimi, več kot 300 milijonov evrov vrednimi pogodbami za izdelavo ključnih delov pogonskih elektromotorjev Hidrii zagotavlja uspe- šen razvoj in dodatno krepitev na globalnih trgih. Slovenska globalna korporacija s tem potrjuje, da spada med najbolj inovativna in posledično najkonkurenčnejša podjetja na svetu. Ta status utrjuje tudi s stalnimi vlaganji. Tako bo v prihodnjih nekaj letih v inovativni razvoj vložila več kot 50 milijonov evrov in več kot 100 milijonov evrov v nove visokotehnološke proizvodne kapacitete.

www.hidria.com

ar©tur 2016