IRT 3000

vsebina

Pameten 3D-senzor sedaj podpira prepoznavo znakov in branje črtnih kod

19.03.2020

Novo orodje Gocator podjetja LMI Technologies omogoča branje in preverjanje natisnjenih in vtisnjenih 2D- in 3D-črtnih kod, nalepk in alfa numeričnega teksta.

200320 SL4LMI Technologies, vodilno globalno podjetje na področju 3D- -skeniranja in kontrole, je oznanilo, da pametni 3D-senzor Gocator sedaj podpira tudi optično prepoznavo znakov (OCR – Optical Character Recognition) in branje črtnih kod. Te ključne zmogljivosti strojnega vida se lahko uporabijo za širok nabor aplikacij kontrole, kjer je zahtevana prepoznava znakov in simbolov.

Optično prepoznavanje znakov (OCR)
Orodje za površinsko optično prepoznavanje znakov prepozna in razbere niz besedila s površine z uporabo bodisi globinskega 3D- -skeniranja podatkov ali intenzitetnega 2D-skeniranja podatkov. Površinsko optično prepoznavanje znakov predstavlja dragoceno zmogljivost pri aplikacijah kontrole s prepoznavanjem ravnih ali reliefnih znakov in simbolov, kot so preoblikovani izdelki v avtomobilski industriji, oznake na embalaži ter za oznake na pnevmatikah v gumarstvu. Orodje za površinsko prepoznavo znakov (OCR) podjetja LMI Technologies deluje na pametnem optičnem pospeševalcu GoMax.

Branje črtnih kod
Orodje za površinsko branje črtnih kod Gocator omogoča branje podatkov kodiranih v linearnih 1D- in 2D-črtnih kodah, ki so zapisani v 2D-intenzivnostnem zapisu ali v 3D-reliefnem zapisu. Sistem ne potrebuje 2D-kamer ali posebnih čitalcev črtnih kod. “Nova orodja za optično prepoznavanje znakov (OCR) in branje črtnih kod Gocator ponuja kupcem zelo iskano orodje za širok nabor industrijskih aplikacij ter izkazuje priročnost 3D-tehnologije podjetja LMI Technologies pri branju tako 2D- kot 3D-oznak.

Ta zmogljivost omogoča veliko možnosti uporabe kot na primer preverjanje preoblikovanih izdelkov ali iskanje dokumentacije na podlagi oznak izdelkov," pojasnjuje Terry Arden, direktor podjetja LMI Technologies. Orodje za površinske črtne kode je sedaj na razpolago v vsakem pametnem 3D-senzorju Goator in orodju za površinsko optično prepoznavanje znakov (OCR) na vsakem pametnem optičnem pospeševalcu GoMax.

www.lmi3d.com

ar©tur 2016