IRT 3000

vsebina

Novi WITTMANNOVI sušilci

26.06.2020

S prevzemom avstrijske družbe FarragTech 1. aprila se je razširila ponudba sušilnikov WITTMANN. Novi modeli sušilnikov serije CARD lahko pokrivajo vse aplikacije sušenja – od pretoka materiala le 0,16 kg/h do pretoka več
kot 1000 kg/h. To velja brez omejitev za vse plastične materiale, vključno z
inženirskimi termoplasti – od ABS in PA do PET.

ZNP1FDFIme CARD predstavlja sušilec granulata na principu stisnjega zraka. Stisnjen zrak, ki je na voljo v obratu uporabnika, je pod tlakom in običajno hlajen in/ali posušen. Ko je stisnjen zrak pod tlakom, običajno doseže dovolj nizko rosišče. Glede na kakovost stisnjenega zraka točka rosišča običajno leži nekje med -16 °C in -25 °C, kar zadostuje za sušenje plastičnih materialov. Sušilniki CARD uporabljajo ta način, ki je prilagojen vrsti granulata, ki ga je treba posušiti. Zrak, ki ni pod tlakom, se segreva z grelnim elementom, nato pa se ga dovaja do granulata. Velikosti posode segajo do 70 l prostornine (kar ustreza približno 20 kg/h pretoka materiala) in so popolnoma primerne za uporabo na brizgalnih strojih in nudijo prednost zlasti pri majhnih pretočnih količinah, da nadaljnji transport materiala ni potreben. Posušen material je mogoče dozirati neposredno v cilinder stroja. S tem je granulatu preprečena možnost kontaminacije in navlaženja med sušenjem in vstopom v brizgalni cilinder.

ZNP1FDF_Image_1Najmanjši modeli sušilnikov CARD G in CARD G/FIT so na voljo s prostornino 1 l, 3 l in 6 l in se med seboj razlikujejo po svojih nadzornih sistemih. CARD G/FIT je na voljo z novim krmilnim sistemom FIT, ki omogoča delovanje prek zaslona na dotik in zagotavlja nekaj dodatnih funkcij za izboljšanje njegove energetske učinkovitosti. Možno je tudi upravljati dodajalnik materiala z zelo enostavnim krmilnim sistemom FIT. Dodatne velikosti modelov najdemo med napravama, imenovanima CARD E in CARD S, katerih prostornina posod se giblje od 10 l do 160 l in se med seboj razlikujeta tudi po svojih krmilnih Novi WITTMANNOVI sušilci S prevzemom avstrijske družbe FarragTech 1. aprila se je razširila ponudba sušilnikov WITTMANN. Novi modeli sušilnikov serije CARD lahko pokrivajo vse aplikacije sušenja – od pretoka materiala le 0,16 kg/h do pretoka več kot 1000 kg/h. To velja brez omejitev za vse plastične materiale, vključno z inženirskimi termoplasti – od ABS in PA do PET. sistemih. CARD S je opremljen s krmilnim sistemom FIT, celotna serija CARD S pa je opremljena tudi z digitalno regulacijo količine zraka, ki jo nadzoruje temperatura.

ZNP1FDF_Image_2Naprave z oznako L ali XL so na voljo s prostornino do 3500 l. Od modela CARD M navzgor, vključno z napravami CARD L/XL, so vsi sušilniki CARD opremljeni s sekundarnim sušilnim krogom. Primarni tokokrog v spodnjem delu sušilne posode deluje po principu sušilnika na stisnjen zrak. Dopolnjuje ga sekundarni krog, ki predgreje zunanji zrak in ga usmeri v zgornjo tretjino posode za sušenje. Kot rezultat se plastični granulat predgreje, kar optimizira postopek sušenja glede na porabo energije. CARD XL ponuja dodatno možnost uporabe stisnjenega zraka iz postopka ekstruzijskega pihanja. Za to se presežek zraka za pihanje zbere v zalogovniku in prenese na sušilnik s stisnjenim zrakom. To omogoča usmerjeno uporabo zraka za pihalo, ki bi ga drugače zavrgli.

Posode za sušenje so izdelane iz nerjavnega jekla in imajo vsaj eno okensko steklo za vizualni pregled. Sušilne posode imajo glede na njihovo velikost tudi vrata za čiščenje. Za polnjenje sušilnikov – vse od CARD 1G s prostornino od 1 l do CARD 3500XL s prostornino 3.500 l – WITTMANN ponuja polnilce materiala, ki ustrezajo vsaki napravi.

 

ar©tur 2016