IRT 3000

vsebina

mejo Metall Josten: nove skladiščne zmogljivosti za zanesljive dostave

29.06.2020

Družba mejo Metall Josten, proizvajalec in dobavitelj vzorčnih profilov in posebnih profilov iz aluminija, je razširila svojo skladiščno površino z novim logističnim centrom.

OHRA_08_2020_mejo metall
Za skladiščenje do 6.100 milimetrov dolgih in do 1,5 tone težkih paketov profilov je družba uporabila konzolne regale OHRA: prepričala jih je predvsem prilagodlljivost vpenjalnih konzol in tudi možnost prilagajanja regalov individualnim zahtevam družbe mejo. Tako so bile regalne konzole z dolžino 1.500 milimetrov med drugim individualno prilagojene na širino skladiščenih paketov profilov. Pri 7.840 milimetrov visokih stojalih je bilo dodatno mogoče uporabiti enajst skladiščnih ravni (s peto). S tako občutno razširjenimi možnostmi skladiščenja družba mejo zdaj skladišči okrog 4.800 ton aluminijastih profilov – in tako svojim strankam zagotavlja stalno in zanesljivo dobavno zmogljivost.

Družba mejo Metall Josten, proizvajalec in dobavitelj vzorčnih profilov in posebnih profilov iz aluminija, je razširila svojo skladiščno površino z novim logističnim centrom. Za skladiščenje do 6.100 milimetrov dolgih in do 1,5 tone težkih paketov profilov je družba uporabila konzolne regale OHRA: prepričala jih je predvsem prilagodlljivost regalnih konzol in tudi možnost prilagajanja regalov individualnim zahtevam družbe mejo. S tako občutno razširjenimi možnostmi skladiščenja družba mejo zdaj skladišči okrog 4.800 ton aluminijastih profilov – in tako svojim strankam zagotavlja stalno in zanesljivo dobavno zmogljivost.

Po tem ko so bile skladiščne zmogljivosti na sedežu družbe v Düsseldorfu dokončno izkoriščene, se je družba mejo odločila, da bo v kraju Viersen zgradila nov logistični center. Skladišče je trikrat večje od starega centralnega skladišča v Düsseldorfu in na površini, veliki 3.200 kvadratnih metrov, ponuja dovolj prostora za prihodnje skladiščne in proizvodne potrebe.

Ker so se konzolni regali OHRA izkazali že na stari lokaciji pri skladiščenju paketov profilov, je družba mejo tudi novo skladišče opremila z regali vodilnega evropskega podjetja za konzolne regale. V primerjavi s popolnoma avtomatiziranim visokoregalnim skladiščem, ki se ponavadi uporablja v železarski industriji, konzolni regali OHRA družbi mejo zagotavljajo boljšo gospodarnost. Družba mejo je dodatno navdušena nad prosto obešenimi regalnimi konzolami, katerih lego je mogoče spreminjati brez uporabe orodja in z zmanjšano verjetnostjo poškodb skladiščenega blaga, saj regali pri udarcih prilagodljivo popustijo.

Skupno enajst eno- in dvostranskih regalov, ki so deloma dolgi do 36,8 metra, je bilo glede na razdaljo med osmi, višino in obremenitev konzol natančno prilagojenih potrebam družbe mejo. Tudi same regalne konzole z dolžino 1.500 milimetrov so individualno prilagojene na širino skladiščenih snopov profilov. Zaradi uporabe jeklenih profilov s polnimi stenami za vse nosilne elemente je lahko družba mejo pri višini stojala 7.840 milimetrov uporabila enajst skladiščnih ravni (z peto).

Nova lokacija s svojo novo skladiščno zmogljivostjo zdaj ponuja možnost za nadaljnjo rast družbe in preprostejše logistične postopke.

ar©tur 2016