IRT 3000

vsebina

Dvovretenske, dvorevovlerske stružnice z dvema Y-osema

30.06.2020

Doosan Machine Tools je glavni nosilec tradicije izdelave strojev v Južni Koreji. Z mesečno proizvodnjo 1.400 obdelovalnih strojev se uvrščajo med tri največje proizvajalce strojev na svetu. Stroji Doosan so prisotni v
strojegradnji in avtomobilski, energetski, letalski in informacijski ter drugih industrijah.

ZNPA9DA

ZNPA9DA_Image_1Doosan Machine Tools je razširil linijo multifunkcijskih stružnic tipa PUMA TT. Gre za dvovretenske stroje s po dvema revolverjema. Obe vreteni in revolverja sta enakovredna. Model je bil razvit za obdelavo izdelkov iz palice premera do 42 mm na najmanjšem modelu do premera 81 mm največjem modelu TT2100. Stroji so primerni za zahtevnejše izdelke (obe vreteni imata Y-os) srednjih in večjih serij, dosegajo visoko natančnost in kratek čas izdelave.

Stroji iz skupine Puma TT omogočajo simultano obdelavo z obema revolverjema na levem, desnem ali obema vretenoma. Oba revolverja imata veliko Y-os z delovnim območjem 80 mm ali 100 mm (1300SYY/TT2100SYYB), kar nam omogoča različne izvedbe obdelav. Od rezkanja utorov do ovalnih lukenj in različnih oblik.

ZNPA9DA_Image_3Inovativna revolverja na strojih Puma TT imata 12 postaj s 24-mestno indeksacijo. Revolverja imata izboljšan mazalni sistem pogona gnanih orodij in posebni sistem za hlajenje s kombinacijo zraka in olja. Pogon gnanih orodij je z motorjem moči 3,7 kW, 17,5 Nm, 6000 vrt/min pri modelu TT1300YY in 7,5 kW, 47,7 Nm, 5000 r/min pri modelu TT2100SYY.

Pogon obeh glavnih vreten modela TT 1300 je z motorjem moči 11 kW in 6.000 vrt/min pri večjem TT2100SYY je moč motorja 22 kW z do 5000 vrt/min. Zanimiva je odločitev Doosana, da za prenos moči med vretenom in motorjem uporabi jermenski prenos. Sistem je enostaven in nezahteven za vzdrževanje. Razlog tiči v ceni izdelave in nizkih stroških servisiranja.

ZNPA9DA_Image_4Če primerjamo model TT 1300 s predhodnim modelom TT 1800 najprej opazimo manjši tloris stroja in večji naklon postelje. Z večjim naklonom so elegantno odpravili težave z odstranjevanjem ostružkov. Ti sedaj veliko manj zastajajo med pločevinami. V drobovju opazite še ločena vodila osi Z in B za vsako os posebej. To daje stroju večjo fleksibilnost in korak prednosti pred marsikatero konkurenco.

Na novo razviti pobiralec kosov lahko kose sprejema tudi med delovanjem prvega vretena. Poleg tega lahko pobere kose ali ostanke palice tudi iz prvega vretena in ni potrebna posebna pobiralna roka. Dolžino kosa in pozicijo pobiranja se regulira s pozicijo B-osi. Pozicija pobiralne roke je fiksna. Na desni strani stroja je možno montirati še izhodni trak za izdelke s posodo.

ZNPA9DA_Image_7Nagib postelje stroja je povečan na 45 stopinj, večja je tudi razdalja med vodili. Vse skupaj z izbiro novih vodil prispeva k večji togosti stroja in omogoča do 40 m/min hitrega giba. Za večjo stabilnost procesa med drugim skrbi temperaturna kompenzacija, ki meri temperaturo stroja na osmih mestih na ohišju in komponentah stroja.

Z uporabo okolju prijaznega mazalnega sistema z mastjo namesto sistema mazanja na olje se je servisni interval zmanjšal iz tedenskega dolivanja olja na poletno menjavo kartuše z mastjo. Tako so kupcem bistveno zmanjšani stroški dela in vzdrževanja, hkrati pa se ohranja čisto delovno okolje. 

ZNPA9DA_Image_8Vsi novi stroji so dobavljivi z zadnjo izboljšano generacijo krmilnikov FANUC Series 0i-F Plus. Ta generacija krmilnikov prinaša v osnovni opremi 15'' monitor in računalnik z notranjim spominom 2 MB, kar pripomore k lažjemu upravljanju in programiranju na strojih.

Za tiste, ki želite o Pumi TT ali Doosanu še več informacij, je tu še povezava na domačo stran podjetja Doosan preko slikanja QR kode in dostop do tehničnih in video podatkov ter kataloga. Za vse tehnične informacije in nakup strojev ste vabljeni, da obiščete BTS Company ali nas kontaktirate preko enega od informacijskih kanalov.

Virwww.bts-company.com

 

ar©tur 2016