IRT 3000

vsebina

Dodatni vmesniki za varnostne tlačne senzorje

16.09.2020

Podjetje Sensor-Technik Wiedemann GmbH (STW) iz nemškega mesta Kaufbeuren ponuja dodatne vmesnike za varnostne tlačne senzorje. Za varnostne tlačne senzorje serije F02 Safety podjetja STW iz ponudbe modularnega sistema senzorjev za mobilno hidravliko je sedaj na razpolago konektor “Deutsch DT04”, ki predstavlja dodatno možnost električne povezave poleg že obstoječega 5-polnega konektorja M12.

Konektor “Deutsch DT04” se večinoma uporablja na področju avtomobilske industrije. Z že prejeto odobritvijo E1 se tlačni senzor, ki je zasnovan za varnostne aplikacije, sedaj lahko vgradi v vozila še na bolj enostaven način. Poleg tega senzor sedaj podpira tudi proporcionalni signalni izhod, ki se proporcionalno spreminja glede na napetost napajanja. Takšen signal je manj občutljiv na motnje in se ga lahko bolj enostavno procesira pri nadaljnji analogno digitalni pretvorbi v sistemu ožičenja vozila, ki lahko zelo niha, saj se lahko za referenco uporablja napetost napajanja vozila.

ZNPB1A6 edited»Varnostni tlačni senzor F02 Safety podjetja STW. | Vir: Sensor-Technik Wiedemann

Varnostni tlačni senzorji F02 Safety so zasnovani za aplikacije, ki zahtevajo zmogljivostno raven “d” ali raven varnostne integritete SIL 2. Senzor temelji na preizkušenem senzorju tipa M01 ter vsebuje merilno celico debeline filma, ki je izdelana iz nerjavnega jekla zvarjenega skupaj s tlačnim senzorjem in tako zagotavlja visoko kompatibilnost z medijem. Množica razpoložljivih tlačnih konektorjev, široko tlačno območje delovanja, odlična elektromagnetna kompatibilnost ter majhna in kompaktna zasnova ponujajo največjo možno fleksibilnost pri uporabi ali že med samim snovanjem novih aplikacij.

Senzorji F02 Safety so del sistema modularnih senzorjev podjetja STW za hidravliko pri mobilnih aplikacijah, ki ponuja raznolike izdelke za zajem fizikalnih veličin, kot so temperatura, tlak, napetost, odklon ali kotna hitrost ter tlačna stikala v funkcionalno varnostni zasnovi. Pri mobilnih strojih se merjene vrednosti med drugim uporabljajo za spremljanje in nadzor pogonov, delovne funkcije ali obvladovanje porabe energije. Razpoložljive so lahko tudi na spletu za določanje ukrepov prediktivnega vzdrževanja z uporabo vgrajene programske opreme in rešitev v oblaku podjetja STW. Poleg tega so senzorji podjetja STW poznani še posebej po svoji odpornosti in vzdržljivosti.

Obvestilo glede trenutne situacije

V podjetju STW skrbno spremljajo trenutne nejasne razmere zaradi pandemije koronavirusa. Dolgo pred trenutno krizo je podjetje STW razvilo storitev, ki zmanjša tveganja in zagotavlja dolgoročno razpoložljivost svojih komponent preko sistema za obvladovanje. Za zdaj podjetje STW še nima težav z dobavami zaradi trenutnih razmer v gospodarstvu, tako svojim kupcem še naprej ponuja kakovostne in zanesljive storitve, ne glede na prilagojen način dela, tako da lahko kupcem zagotavlja svoje izdelke.

Vir: www.stw-mobile-machines.com

ar©tur 2016