IRT 3000

vsebina

Emobilnostna spletna konferenca Slovenija – Nemčija

16.02.2021

25. februar 2021, med 13:00 do 19:00

WebKonferenca

Emobility v sodelovanju z Nemško zvezo za e-mobilnost (BEM Bundesverband eMobilität e.V.) organizira internetno poslovno srečanje med slovenskimi in nemškimi podjetji, ki se tako ali drugače ukvarjajo z e-mobilnostsjo. Zaradi izrednega pomena te gospodarske panoge v obeh državah, so k sodelovanju pristopili tudi na našem Zunanjem ministrstvu ter Nemškemu veleposlaništvu v Sloveniji.

Sodelovanje med slovenskim Emobilityjem in nemškim BEM-om ima že dolgo brado. Predstavniki BEM-a so se že večkrat udeležili konferenc, ki jih organizira Emobility v Sloveniji, predsednik Emobilityja Primož Lemež pa je že večkrat sodeloval tudi na nemških konferencah. Zdaj pa sodelovanje med obema organizacijama postaja tudi bolj formalno.

»Emobilnost postaja ena izmed najpomembnejših svetovnih gospodarskih panog. Pa ne govorim samo o Tesli Motors in Elonu Musku, ampak o celotni industriji. V bližnji prihodnosti bomo rabili tudi drugačen kader, veliko delovnih mest se obeta na področju baterij, strojništvo je počasi v zatonu, v Evropi imamo velike težave z inženirji računalništva, ker jih je pač premalo, pa še tisti ki so, se težko kosajo s kolegi iz drugih kontinentov,« je povedal slovenski organizator konference Primož Lemež. Zato je konferenca namenjena tudi tistim, ki želijo najti nove zaposlitvene možnosti, ne samo podjetjem pri iskanju novih poslovnih priložnosti.

»Vse se spreminja,« je nadaljeval Lemež, »zato so se podjetja prisiljena hitro spreminjati, iskati morajo nove priložnosti, razvijati nove izdelke, predvsem pa tudi iskati nove poslovne priložnosti in seveda partnerje. Tisti, ki zdaj ne bo skočil na vlak, če parafraziram slovenskega predsednika, bo ostal na postaji. Ne vem pa, ali se slovenska podjetja, predvsem tista uveljavljena, tega dovolj zavedajo. To se vidi tudi po prvih prijavah; teh je sicer veliko predvsem mladih, progresivnih podjetij, manj pa je tistih uveljavljenih. Ampak tista velika podjetja, ki so se na konferenco prijavila, vedo kaj delajo in so tudi že uspešna. Zato me tudi čudi, da se na konferenco ni vključil SPIRIT.«
Organizatorje pa je presenetio zanimanje tudi iz drugih držav.

»Ja, na udeležbo z drugih držav kot sta Slovenija in Nemčija sploh nismo računali. Zdaj pa prijave iz teh držav kar dežujejo; Avstrija, Italija, Velika Britanija, Bolgarija, Francija … Ja, to nas je seveda prijetno presenetilo in zdaj kaže, da to ne bo samo slovensko-nemška konferenca, ampak da bo kar mednarodna. Seveda s tem ni nič narobe. Nasprotno! Veseli nas.«

Tako bodo imeli vsi udeleženci še več možnosti za navezovanje novih stikov. Konferenca bo enodnevna, potekala bo 25. februarja med 13. in 19. uro.
»Pravzaprav bo sama konferenca precej kratka, saj se bodo iz obeh strani predstavila samo po tri podjetja. Bolj so pomembna B2B srečanja. Vsi udeleženci se namreč lahko dogovorijo za sestanke s komerkoli, ki bo prisoten na tem internetnem srečanju. To mislim, da je prava dodana vrednost te konference,« je za konec povedal Primož Lemež.

Več informacij: Sonja Litaj - Communication  Director / Vodja komuniciranja: sonja@emobility.si

 

ar©tur 2016