IRT 3000

vsebina

Goodyear okrepil razvoj pnevmatik z najsodobnejšim simulatorjem vožnje

17.02.2021

Goodyear, ki je kot prvi na svetu svoje pnevmatike pričel razvijati tudi s pomočjo dinamičnega simulatorja vožnje, bo z najsodobnejšim simulatorjem DiM250 DYNAMIC obogatil zmogljivosti svojega evropskega centra za inovacije.

Goodyear bo z namestitvijo novega dinamičnega simulatorja vožnje priznanega ameriškega podjetja VI-grade še dodatno okrepil razvoj pnevmatik v svojem inovacijskem centru v Colmar-Bergu v Luksemburgu. Prvi dinamični simulator  DiM250 DYNAMIC so sicer pred kratkim pričeli uporabljati v inovacijskem centru v Akronu v ZDA.

Simulatorji vožnje so namenjeni razvoju, testiranju in preverjanju modelov pnevmatik povsem na začetku razvojnega cikla, s čimer je mogoče še pred izdelavo prvega prototipa določiti, katere pnevmatike imajo najboljše lastnosti. Poleg izpopolnjevanja številnih zmogljivosti pnevmatik tovrsten tehnološki razvoj omogoča tudi večjo usklajenost z dinamiko razvojnega procesa avtomobilske industrije ter še boljše sodelovanje z avtomobilskimi proizvajalci, predvsem na področju razvoja pnevmatik za prvo opremo vozil.

Na video posnetku namestitve in delovanja simulatorja DiM250 DYNAMIC v inovacijskem centru v Akronu (ZDA) si lahko ogledate, kako bo preizkušanje pnevmatik izgledalo tudi v inovacijskem centru v Luksemburgu - povezava.

Goodyear je z najsodobnejšim simulatorjem vožnje okrepil razvoj svojih pnevmatik

Za več informacij o pnevmatikah obiščite spletne strani www.goodyear.si, www.dunlop.si, www.fulda.si, www.sava-tires.com ali www.goodyear-slovenija.si.

 

ar©tur 2016