IRT 3000

vsebina

Industrija se veseli sejma METPACK 2023

03.01.2022

Začele so se priprave za naslednji sejem METPACK. Po odpovedi vodilnega svetovnega sejma na področju kovinske embalaže leta 2020 zaradi pandemije koronavirusa se industrija sedaj veseli svoje inovativne platforme, ki ji bo na voljo od 2. do 6. maja 2023 na sejmišču Messe Essen. Za vse, ki se želijo udeležiti sejma kot razstavljavci, je prijavna dokumentacija na voljo na spletni strani dogodka: www.metpack.de. Številna mednarodna podjetja so že izrazila zanimanje za sodelovanje na sejmu METPACK 2023, tako da obiskovalci dogodka lahko pričakujejo trende in najnovejši razvoj na vseh področjih pakiranja, strojev in opreme za proizvodnjo pločevink, pokrovov in zaključkov pločevink ter sistemov za polnjenje in tesnjenje.

17MP06Začele so se priprave na vodilni svetovni sejem na področju kovinske embalaže METPACK, ki bo potekal od 2. do 6. maja 2023 na sejmišču Messe Essen. Vir: METPACK

Odločitev, da se leta 2020 odpove sejem METPACK, je bila pravilna in odgovorna. Sedaj pa bolj kot kadarkoli prej industrija potrebuje svojo visokokakovostno platformo za predstavitev svojih inovacij. Leta 2023 se bo tako znova srečala industrija proizvodnje embalaže po dolgih šestih letih brez sejma, z veseljem naznanja Wolfgang Niemsch, predsednik odbora sejma METPACK. Sejem METPACK, ki vzporedno s sejmom interpack poteka vsaka tri leta, je bil nazadnje v Essnu leta 2017, ko je približno 300 razstavljavcev iz 27 držav predstavilo svoje izdelke.

Ni nadomestka za srečanja v živo

Christina Kleinpaß, projektna vodja sejma METPACK, znova pričakuje visoko raven mednarodnega dogajanja na prihajajočem sejmu. Industrija proizvodnje kovinske embalaže je globalno organizirana in tako je osredotočenje tudi planiranje organizatorjev dogodka, ki pričakujejo, da bodo čez dve leti lahko izpeljali sejem METPACK kot po navadi. Vsesplošno vzdušje med razstavljavci je zelo pozitivno. V podjetju Mall + Herlan so zelo zadovoljni, da bodo znova razstavljali na sejmu METPACK, saj ni nadomestka za osebna srečanja in neposredne izmenjave s kupci in partnerji. Od zadnjega sejma METPACK so nastale številne inovacije v strojnem parku podjetja, medtem ko delajo na novih sistemih, ki bodo predstavljeni v živo na sejmu METPACK, napoveduje Alain Berset, direktor globalne prodaje pri podjetju Mall + Herlan.

17MP08Številni razstavljavci so izkazali veliko zanimanje za sejem METAPACK, saj se veselijo ponovnega stika v živo s svojimi strankami in poslovnimi partnerji.Vir: METPACK

Pomembnost sejma METPACK poudarja tudi Rolf Geide, direktor podjetja Soudronic, saj je po njegovem mnenju sejem METPACK zelo pomemben za njihovo podjetje glede prodaje sistemov in strojev. Predstavniki podjetja Soudronic vedno sklepajo nove posle na dogodku v Essnu, poleg tega da ohranjajo dobre stike z obstoječimi strankami. Posle tako sklenejo že na samem sejmu ali po sejmu. Za industrijo kovinske embalaže je sejem METPACK najbolj pomemben dogodek na svetu, kar bo tako tudi leta 2023.

Vsestranski podporni program

Poleg predstavitve izdelkov razstavljavcev ponuja sejem METPACK celovit podporni program, ki je osredotočen na trenutne trende in razvoj na področju industrije kovinske embalaže. Z nagrado METPACK Innovation Award sejmišče Messe Essen počasti še posebej inovativne izdelke in inovacije, ki postavljajo nova merila glede kakovosti in učinkovitosti. Poleg tega pa na konferenci METPACK, ki poteka vzporedno s sejmom, predstavniki iz raziskovalnih organizacij in industrije razpravljajo o trendih prihodnosti. Obiskovalci sejma pa lahko pričakujejo tudi zaposlitveni forum in razstavo zgodovinskih strojev za pakiranje.

Več informacij na: www.metpack.de

ar©tur 2021