IRT 3000

vsebina

INŽENIRKA LETA 2021

06.01.2022

v torek, 11. januarja 2022 ob 18. uri, v Predsedniški palači (Gregorčičeva ulica 20, Ljubljana) ali prek spletnega prenosa.

Inženirka leta 2021

V torek, 11. januarja ob 18. uri, se bo v Predsedniški palači odvila slavnostna razglasitev inženirke leta 2021. Organizatorji bodo razglasili četrto slovensko inženirko leta, ki je lahko s svojim delom in osebnostjo zgled in navdih mlajšim generacijam deklet, da se bodo lažje odločala za perspektivne inženirske poklice.  

Zbrane bo nagovoril predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, ki je častni pokrovitelj projekta Inženirke in inženirji bomo!, katerega del je tudi izbor Inženirka leta.

Dogodek bo potekal v Predsedniški palači z omejenim številom gostov, zato ga bo mogoče spremljati tudi preko spletnega prenosa. Predstavilo se bo vseh deset letošnjih nominirank za inženirko leta 2021, nagovorili jih bodo še Medeja Lončar, direktorica Siemens Slovenija, predsednica uprave Siemens Hrvaška in direktorica Siemens Srbija, pobudnica izbora inženirka leta; Miha Bobič, predsednik projekta Inženirke in inženirji bomo!; in Jasna Hengović, inženirka leta 2020.

Letošnje nominiranke v izboru Inženirka leta 2021 lahko spoznate v kratkih predstavitvah v prilogi vabila in v video pogovorih na spletni strani. Nominiranke so po predhodnem dogovoru na voljo za izjave, pogovor in ostale medijske aktivnosti. Z veseljem se bodo odzvale vašemu povabilu.

Vhod in hkrati zbirno mesto na lokaciji za predstavnike medijev bo kot običajno na Gregorčičevi ulici 20 (vstop pri garažah) ob 17.45, od koder vas bomo pospremili v Predsedniško palačo. Hkrati prosimo, da zaradi zagotavljanja varnih pogojev dela dosledno upoštevate vsa priporočila in izvajate vse zaščitne ukrepe za preprečevanje širitve okužbe s covidom-19 (nošenje mask, razkuževanje rok pred vstopom na lokacijo in vzdrževanje varne razdalje z ostalimi udeleženci). Za vse je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT.

Vir: mediade.si

ar©tur 2021