IRT 3000

vsebina

CES 2022: Samsung razkriva svojo vizijo »Skupaj za prihodnost«

07.01.2022

Podjetje je predstavilo svoje načrte za bolj trajnostno prilagojeno prihodnost z vizijo »Together for Tomorrow«, kar v prevodu pomeni »Skupaj za prihodnost«.

CES Keynote JH Han (1)Jong-Hee (JH) Han

Med osrednjim dogodkom CES 2022 je Samsung predstavil vizijo »Skupaj za prihodnost«. Glavni govornik Jong-Hee (JH) Han, podpredsednik, izvršni direktor in vodja oddelka DX (Device eXperience) podjetja, je predstavil prizadevanja za uvedbo nove dobe, ki bo zaznamovala napredek za planet.

Vizija »Skupaj za prihodnost« opolnomoči vse uporabnike, da spodbujajo pozitivne spremembe in sodelovanje pri soočanju z nekaterimi najpomembnejšimi globalnimi izzivi. Uvodni nagovor je ponazoril, kako namerava Samsung svojo vizijo pretvoriti v resničnost z uvedbo vrste trajnostnih pobud, smiselnih partnerstev ter prilagodljivih in sorodnih tehnologij.

»Zame je izjemno, da so stranke lahko del naše vizije, kako lahko inovacije ustvarijo pozitivne spremembe, zato se nam lahko pridružijo pri izgradnji boljše prihodnosti. S temi inovacijami bo trajnost ključni del uporabniške izkušnje, ki bo omogočila življenje, ki je resnično pripravljeno na globalne izzive,« je dejal Jong-Hee (JH) Han.

Gradimo trajnostno prihodnost

Sama vizija temelji na tem, kar Samsung imenuje »vsakdanja trajnost«. To je koncept, ki navdihuje Samsung, da postavi trajnost v središče vsega delovanja. Podjetje svojo vizijo uresničuje s prevzemom novih proizvodnih praks z majhnim vplivom na okolje, embalažo, ki zmanjšuje negativni pritisk, in bolj trajnostno uporabniško izkušnjo ter odgovornim odstranjevanjem izdelkov ob koncu njihovega življenjskega cikla.

Ta prizadevanja vključujejo razširitev uporabe recikliranih materialov – Samsung Visual Display Business namerava uporabiti kar 30-krat več reciklirane plastike kot leta 2021. Podjetje je razkrilo tudi načrte za razširitev uporabe recikliranih materialov na vse mobilne izdelke in domače naprave v naslednjih treh letih.

Uporaba recikliranih materialov bo od letošnjega leta vključevala tudi notranjo embalažo, zato bodo reciklirane materiale vgrajevali v stiropor, držala za škatle in plastične vrečke. Samsung je tudi napovedal globalno širitev svojega nagrajenega programa Eco-Packing, ko se kartonske škatle spremenijo v mačje hišice, stranske mize in drugo pohištvo. Sedaj bo program vključeval še embalažo za gospodinjske aparate, kot so sesalniki, mikrovalovne pečice, čistilci zraka in drugo.

Predstavili so tudi svoj daljinski upravljalnik SolarCell, ki ga je mogoče polniti ves čas in odpravlja uporabo baterij. Energijo dobiva iz radijskih frekvenc v napravah – energijo si vzame kar iz Wi-Fi usmerjevalnika. Tega bodo vključili k televizorjem in drugim gospodinjskim aparatom ter tako poizkušali doseči cilj odstraniti 200 milijonov baterij z odlagališč. Do leta 2025 načrtujejo tudi, da bodo naprave v stanju pripravljenosti delovale z ničelno porabo energije.

Napovedali so sodelovanje s podjetjem Patagonia (tekstil), čeprav gre povsem različni industriji. Želijo spleti nova partnerstva in sodelovanja ter tako pripomogli k reševanju težav našega planeta.

Opolnomočenje uporabnikov s prilagojenimi izkušnjami

Vsaka oseba je edinstvena, zato želijo pri podjetju prilagoditi svoje naprave življenjskemu slogu. Ljudi so postavili na prvo mesto, kar je ključen steber nove vizije. Obdobje »zasloni povsod, zasloni za vse« prinaša kar nekaj novosti.

Samsung Gaming Hub ponuja platformo vse-v-enem za odkrivanje in igranje iger v oblaku in na konzolah. Na pametnih televizorjih in monitorjih podjetja pa naj bi bil predstavljen pozneje v tem letu. Končno je bil predstavljen The Odyssey Ark – 55-palčni, prilagodljiv in ukrivljen zaslon za igre, ki popelje uporabniško izkušnjo na višjo raven, saj uporabnikom omogoča igranje video iger in gledanje video klicev hkrati.

Napovedali so tudi več možnosti prilagajanja za linijo gospodinjskih aparatov Bespoke (hladilniki, pomivalni stroji, štedilniki, in mikrovalovne pečice). Projekt #YouMake predstavlja vrhunec prizadevanj za prilagajanje izdelkov uporabnikom in posledično za izboljšanje uporabniške izkušnje.

Uvod v obdobje brezhibne povezljivosti

Povezljivost je za Samsung najbolj pomembna, zato so poudarili tudi sodelovanje s partnerji. Na CES je bil prvič predstavljen Samsung Home Hub, kateri povezanemu domu doda višjo raven s storitvijo SmartThings, ki se poveže z napravami za poenostavitev upravljanja doma. Home Hub združuje šest storitev SmartThings v eno priročno napravo, ki uporabnikom olajša nazor doma. SmartThing Hub bodo vgradili v  televizorje, pametne ekrane in hladilnike Familiy Hub 2022.

Samsung je napovedal tudi svojo ustanovno vlogo pri združenju Home Connectivity Alliance (HCA), ki združuje različne  proizvajalce  pametnih gospodinjskih aparatov. S tem želijo spodbuditi večje sodelovanje med napravami različnih znamk, ki bi hkrati uporabnikom dala na voljo več izbire. V podjetju so predani programom, ki opolnomočijo naslednjo generacijo, da sama uvede spremembe v svetu. Solve for Tomorrow in Samsung Innovation Campus sta programa, ki spodbijata razvoj mladih in delovnih veščin za delovna mesta, ki jih bomo potrebovali v prihodnosti. Ti programi so od leta 2012 izobrazili že več kot 21 milijonov ljudi.

Za več informacij, vključno s slikami in videoposnetki izdelkov, ki jih je Samsung napovedal na CES 2022, obiščite news.samsung.com/global/ces-2022.

ar©tur 2021