IRT 3000

vsebina

Odlično oblikovana stabilnost

14.02.2022

Stroji in naprave morajo vedno imeti dobro stabilnost – poleg tega kakovostni in masivni podporni elementi poudarjajo kakovost naprave, ki so postavljene nad njimi. Podjetje Elesa+Ganter je zato v svojo ponudbo dodalo dve novo razviti družini nog za stroje. Poleg visokokakovostne in hkrati stabilne zasnove so komponente opremljene z dodatnimi uporabnimi funkcijami.

2022-01_MachineFeet

Nove masivne noge za stroje podjetja Elesa+Ganter, ki je specializirano za standardne dele, so primerne zlasti za velike in težke naprave ter stroje. Nivelirna noga GN 36 s pomočjo delovanja teže stroja ustvarja zelo stabilno in zanesljivo povezavo med navojnim vretenom in nogo. Pri tem vreteno ni povezano s talno ploščo, tako da se pri postavitvi samo od sebe centrira z radijem na naležni točki.

Modro pocinkano jekleno vreteno je na voljo s finimi navojem med M20 x 1,5 in M42 x 2 za natančno niveliranje in je dobavljeno z ustrezno protimatico. Kovana jeklena talna plošča velikosti do Ø 200 mm ima s plastiko prevlečeno, črno mat površino in jo je mogoče naročiti v treh različnih oblikah.

Pri obliki A leži talna plošča ravno na površini. Oblika B pa ima gumijasto prevleko NBR, ki ščiti stojno površino in je primerna za stik z oljem ali hladilnimi mazivi. Oblika C je opremljena z O-obročem, ki zatesni talno ploščo in preprečuje, da bi morebitne tekočine nehote prišle pod noge. Glede na premer talne plošče je obliki A in C mogoče obremeniti s 5 do 25 tonami. Statična nosilnost oblike B zaradi lastnosti gumijaste prevleke znaša od 2 do 11 ton. Optimalno lahko izravnate tudi neravno podlago. Površina za postavitev nog za stroje je lahko nagnjena do 3 stopinje glede na vreteno.

Tudi druga nova nivelirna noga za stroj GN 37 podjetja Elesa+Ganter ima sredinsko, neprekinjeno luknjo za pritrditev. Vanjo lahko namestite vijačno sidro, ki je zasnovano kot raztezno ali lepilno sidro. Sidro pritrdi nogo na tla in omogoča natezne obremenitve. Tako so noge za stroje posebej primerne za proizvodne obrate ali transportne linije, kjer zaradi uporabe robotov delujejo dinamični premiki in bočne sile. Tako kot pri GN 36 je mogoče tudi noge za stroje GN 37 naročiti v oblikah A, B in C. Noge za stroje GN 37 lahko v oblikah A in C in odvisno od premera noge za stroj prenesejo obremenitve od 4 do 15 ton, pri obliki B pa od 2 do 11 ton.

Za stranke, ki že imajo posebna vretena za svoje stroje, podjetje Elesa+Ganter ponuja tudi samo talne plošče GN 36.1 in GN 37.1 brez vretena.

Več informacij je na voljo na: elesa-ganter.si

ar©tur 2021