IRT 3000

vsebina

FANUC prinaša avtomatizirano CNC rezkanje na izobraževalni trg

11.02.2022

Nov izobraževalni paket FANUC združuje obdelovalni center ROBODRILL s kolaborativnim robotom CRX-10iA

MIM-04613-RD-Cover-image-RD-Educational-Package--2 copy

Šole, visoke šole, univerze, neodvisni centri za usposabljanje in objekti za usposabljanje lahko izkoristijo nov izobraževalni paket FANUC, ki združuje tehnologijo strojnega orodja in sodelujočih robotov. Izobraževalna celica ROBODRILL, razvita v tandemu s številnimi vodilnimi industrijskimi partnerji, prinaša na tržišče avtomatizirano CNC rezkanje za usposabljanje po posebni cenovno konkurenčni ceni.

FANUC je navdušen nad avtomatizacijo. Avtomatizirane rešitve FANUC, ki močno prispevajo k učinkovitosti proizvodnje, spodbujajo produktivnost, izboljšujejo kakovost in zmanjšujejo stroške. Glede na industrijo, s katero se sooča prihodnost, je podjetje navdušeno tudi nad izobraževanjem in je pravzaprav globalni partner WorldSkills-a, ki organizira bienalna svetovna prvenstva poklicnih veščin, da bi mladim pomagala pri pripravi na kariero v robotski industriji. Na tej podlagi FANUC lansira svoj najnovejši izobraževalni paket, ki združuje vertikalni obdelovalni center ROBODRILL s kolaborativnim robotom CRX-10iA.

Praktične izkušnje

Izobraževalna celica ROBODRILL, zasnovana z mislijo na študente, omogoča pripravnikom, da pridobijo praktične izkušnje pri programiranju in upravljanju CNC obdelovalnih strojev ter najsodobnejših robotov. Vsebina paketa je zelo pomembna za sodobne tovarniške aplikacije in vsebuje vse, kar inštruktorji potrebujejo za poučevanje.

Povpraševanje po avtomatizaciji se je po vsem svetu v zadnjih 10 letih močno povečalo. Izobraževalni paketi FANUC že obstajajo, ki temeljijo na samostojnih industrijskih robotih in sodelujočih robotskih tehnologijah. Dodatek CNC vertikalnega obdelovalnega centra v novem paketu omogoča pripravnikom, da izkusijo avtomatizirano proizvodnjo komponent, od prihoda surovih gredic do razkladanja dokončanega obdelovanca, vse poganja programiranje, ki temelji na ISO, prek FANUC-ovega vrhunskega CNC 31i-B5 sistema. Pravzaprav je paket najsodobnejša proizvodna celica Industrije 4.0, ki je standardno opremljena z ethernetnimi vrati in programsko podporo za Ethernet.

Petosna obdelava

FANUC-ov preizkušen ROBODRILL ponuja petosno hkratno rezkanje na potovalnih razdaljah 500 x 400 x 330 mm na treh linearnih oseh (X, Y in Z). Lehmannova petosna miza zagotavlja nagibne in rotacijske osi (A in C), medtem ko avtomatski menjalnik orodja, pripravljen z 21 orodji, služi vretenu BBT30, 10.000 vrt./min. Napredne funkcije stroja vključujejo nagnjeno delovno ravnino (TWP) za obdelavo 3+2, visokohitrostno gladko (TCP) za obdelavo ravnine s stransko stranjo orodja z uporabo nadzora središčne točke in AICC-2 200 Blocks Look Ahead za izboljšan nadzor kontur.

Za popolno učno izkušnjo je ROBODRILL opremljen s sondo za optični prenos Renishaw OMP40-2 in namizno napravo za nastavitev optičnega orodja Renishaw OTS. Stroj vključuje tudi Renishaw AxiSet™ Check-Up, ki ponuja enostaven in zanesljiv način analize delovanja rotacijskih osi in za prepoznavanje težav, ki nastanejo zaradi nepravilne nastavitve stroja, trkov ali obrabe.

Za pomoč pri usposabljanju je paket all-inclusive opremljen z NC programom za določen obdelovanec, primežem, ki ustreza komponenti, petimi namenskimi rezalnimi orodji in petimi držali orodja. FANUC dobavlja celo surovi aluminij. Paket vsebuje tudi vodoodporno akcijsko kamero GoPro Hero 9, ki pomaga videti notranjost naprave (prek povezave Wi-Fi), kar zagotavlja, da je ta rešitev plug-and-play pripravljena za uporabo neposredno iz škatle. Dodatna vključenost je FANUC-ov akademski paket CNC Guide - inteligentna programska oprema za simulator računalnika, ki je idealna tako za individualno kot skupinsko usposabljanje.

Omeniti velja, da bodo tisti, ki bodo vlagali v nov paket (premium ali osnovni), prejeli privlačno 60-mesečno ROBODRILL garancijo.

Sodelovanje

Obdelovalni center ROBODRILL dopolnjuje sodelujoči robot CRX-10iA, ki ponuja doseg 1249 mm in največjo nosilnost 10 kg. Kot pove že ime, lahko sodelujoči roboti varno delujejo skupaj z ljudmi in se v primeru stika varno in takoj ustavijo.

En sam kabel zagotavlja komunikacijsko povezavo med robotom CRX in vertikalnim obdelovalnim centrom ROBODRILL. Med številnimi prednostmi izbire tehnologije FANUC za zagotavljanje izobraževalnih rešitev je ta, da podjetje izdeluje strojna orodja, robote in CNC enote, kar omogoča brezhibno integracijo sistema.

Bogata vsebina paketa

Ustvarjanje FANUC-ove nove izobraževalne celice ROBODRILL je prejelo obsežno podporo številnih izbranih industrijskih partnerjev, ki prav tako priznavajo potrebo po pomoči pri pripravi mladih na kariero na sodobnih, avtomatiziranih industrijskih delovnih mestih. Poleg že omenjenih Lehmanna, Renishawa in GoPro so ti partnerji še Big Daishowa (držala za orodje), Schunk (primeži) in Mitsubishi (rezalna orodja DIAEDGE). Svet strojne obdelave komponent potrebuje stalen vir novih talentov, zato je toliko vodilnih v industriji združilo svoje strokovno znanje in izkušnje, da bi to inovativno izobraževalno orodje ponudilo po zelo privlačni ceni.

Vir: www.fanuc.si

ar©tur 2021