IRT 3000

vsebina

Uspešno leto za Elan in podjetja v lasti KJK Sports

17.02.2022

Skupina Elan je končala leto 2021 z boljšimi prodajnimi rezultati od pričakovanj, ki so rezultat zelo dobrega okrevanja prodaje izdelkov zimsko-športne divizije v zadnjem četrtletju ter uspešne prodaje na ostalih divizijah. Skupina Elan je glede na preliminarne nerevidirane podatke ustvarila prihodke v višini 93 mio EUR, kar je 34 % več kot leto poprej.

istockphoto-953446856-612x612Foto: www.istockphoto.com

KJK Sports, holdinška družba s sedežem v Luksemburgu, ki je lastnica skupine Elan, je leto 2021 prav tako zaključila z znatnim povečanjem prodaje. Glede na preliminarne rezultate so podjetja znotraj KJK Sports dosegla 50-odstotno povečanje prodaje v primerjavi z letom prej in ustvarila skupni prihodek v vrednosti preko 370 milijonov evrov. Jeffrey Tirman, glavni izvršni direktor KJK Sports, je dejal: »Pozicioniranje KJK Sports v segment izdelkov za aktivno preživljanje prostega časa se je izkazalo za zelo uspešno. Vse naše blagovne znamke so lansko leto zaključile v znamenju močne rasti, prav tako pa ostajamo optimistični tudi za letos. To nakazuje, da je naš pristop z več blagovnimi znamkami pravilen, in uporabljali ga bomo tudi v prihodnje.« Najmočnejšo rast je dosegla kolesarska divizija KJK Sports, tej je sledila skupina Tahe Outdoors, katere rast je spodbudilo močno povpraševanje po izdelkih za vodne športe.

Leon Korošec, direktor zimsko-športne divizije Elana in svetovalec glavnemu izvršnemu direktorju družbe KJK Sports, je ob tem poudaril: »Zelo smo zadovoljni s sinergijami znotraj skupine KJK Sports za globalni razvoj naših poslovnih enot in cenimo vključevanje Elanove ekipe v različne projekte znotraj skupine. Ekipa v Sloveniji igra pomembno vlogo pri projektih razvoja blagovnih znamk ter projektih digitalnega marketinga. Verjamem, da bomo z znanjem in izkušnjami tudi v prihodnje prispevali k uresničevanju novih razvojnih projektov skupine.«

Virelan.si

ar©tur 2021