IRT 3000

vsebina

Izjemno visoka hitrost in dinamika

24.02.2022

Novi koračni motor AM3248 podjetja FAULHABER, ki dosega visoko hitrost in navor, postavlja nove standardne na področju učinkovitosti delovanja in mer. Razvije lahko vse do 10.000 vrt/min in tako doseže petkratnik hitrosti primerljivih koračnih motorjev. Z zmanjšanjem glave menjalnika 100:1 doseže navor 5 Nm. Motor dosega te vrednosti s premerom, ki meri zgolj 32 mm. Zaradi svoje kompaktnosti je motor primeren za uporabo v številnih primerih različnih panog, kot so vesoljska industrija, avtomatizacija v laboratorijih, veliki optični sistemi, industrija polprevodnikov, robotika in 3D-tiskanje.

51130_Group1Nov koračni motor AM3248 z 10.000 vrt/min

Večpolni dvofazni koračni motor AM3248 razvije 48 korakov na obrat in omogoča stalen navor 85 mNM. Motor se zažene z najvišjo hitrostjo že pri prvem koraku. Zaradi nizke vztrajnosti je motor primeren za uporabo v primerih, kjer se zahtevajo izjemno hitro pospeševanje in hitre spremembe smeri. Z novimi velikimi krogelnimi ležaji nam je uspelo še dodatno podaljšati že tako dolgo življenjsko dobo takšnega motorja. Motor v kombinaciji z glavo motorja 32 GPT doseže vrednosti učinkovitosti delovanja, ki jim drugi konkurenti v tem razredu velikosti ne pridejo niti blizu. Motor je mogoče uporabiti tudi z magnetnim kodirnikom IE3.

51130_2

Zaradi teh lastnosti in možnosti je motor idealna izbira v različnih zahtevnih primerih uporabe. Mednje denimo uvrščamo razporeditev solarnih panelov satelitov. Motorji obračajo nosilce tako, da so paneli vedno obrnjeni neposredno proti soncu. Poleg večletnega natančnega in zanesljivega delovanja morajo biti motorji kos tudi ekstremnim temperaturam v vesolju. V industriji izdelave polprevodnikov sta za pozicioniranje elementov v izjemno tesnih pogojih namestitve v strojih zahtevani visoka stopnja dinamike in hitrosti. To je še eden od primerov, kjer visoka raven natančnosti in zanesljivosti igrata ključno vlogo.

»Naš novi motor AM3248 izpolnjuje vse zahteve in je odlična izbira za uporabo v primerih, kjer je zahtevana visoka raven učinkovitosti delovanja,« razlaga Thomas Würgler iz podjetja FAULHABER PRECISTEP. Oddelek, specializiran za izdelavo koračnih motorjev, ima sedež v švicarskem mestu La Chaux-de-Fonds, poznanem po urarstvu. »Izdelek lahko prilagodimo
zahtevam danega primera uporabe, tudi če gre za majhen proizvoden obrat. Našim strankam zagotavljamo celoten pogonski paket, vključno s tehničnimi nasveti in podporo na enem mestu.«

Source: www.faulhaber.com

ar©tur 2021