IRT 3000

vsebina

Na ljubljanski Fakulteti za elektrotehniko ponovno tradicionalni Festival inovativnih tehnologij

11.03.2022

V soboto, 12. marca 2022, bo na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani ponovno potekal Festival inovativnih tehnologij (FIT). Gre za eno največjih promocijskih prireditev na področju približevanja znanstvenih in raziskovalnih dosežkov inovativnih informacijsko-komunikacijskih tehnologij v Sloveniji mladim generacijam.

Na UL FE ponovno Festival inovativnih tehnologij (foto_arhiv FE UL)Na UL FE ponovno Festival inovativnih tehnologij (Foto: arhiv FE UL)

Tradicionalni dogodek, v katerega so vključena različna tekmovanja iz znanja s področja inovativnih tehnologij, zlasti računalništva in elektrotehnike, organizira Zveza za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) skupaj s partnerji – Fakulteto za elektrotehniko UL in Fakulteto za računalništvo in informatiko UL.

FIT združuje različna tekmovanja iz znanja s področja inovativnih tehnologij (foto_arhiv FE UL)FIT združuje različna tekmovanja iz znanja s področja inovativnih tehnologij (Foto: arhiv FE UL)

Pestro dogajanje

Osrednji del tekmovanja, ki obsega raznolika področja, bo potekal na Fakulteti za elektrotehniko UL. Osnovnošolci in srednješolci se bodo lahko pomerili v snemanju in montaži, robotiki, telekomunikacijah, programiranju v programu LEGO ter v tekmovanju v znanju tehnologij. Slednje je namenjeno šolarjem v 8. in 9. razredu osnovne šole. Udeleženci se skozi praktične eksperimente učijo osnovnih tehnoloških zakonitosti, njihovo pridobljeno znanje pa se nato preveri še na »izpitni« poli. Tekmovanje postaja v osnovnih šolah zmeraj popularnejše, pri čemer mladi tekmovalci iz leta v leto presenečajo s količino usvojenega znanja in iznajdljivosti.

Več informacij o FIT: https://bit.ly/3pMu4lh

ar©tur 2021