IRT 3000

vsebina

Nadgrajeni Bin Picking Studio

29.03.2022

Podjetje Photoneo je svoje univerzalno orodje za robotsko inteligenco nadgradilo z verzijo Bin Picking Studio 1.6.0. Z njo boste lahko izboljšali avtomatizacijo in nadzor svojih industrijskih procesov ob bistveno udobnejši uporabi. Izkoristite orodje za še pametnejše, enostavnejše in bolj izpopolnjene “bin picking” aplikacije.

Učinkovito avtomatizirajte “bin picking” procese

Bin Picking Studio (BPS) je kombinacija zmogljive opreme za 3D strojni vid, ki jo predstavljajo Photoneovi skenerji PhoXi, in pa inteligentne programske opreme za “bin picking” (sekvenčno pobiranje naključno pozicioniranih predmetov iz zabojnika). Na voljo vam je Bin Picking Studio 1.6.0 podjetja Photoneo, pomembna nadgradnja vrhunskega orodja za robotsko inteligenco, namenjenega bin picking aplikacijam. To “vse-v-enem” rešitev odlikuje širok nabor novih funkcionalnosti in izboljšav, ki poskrbijo za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje.

BPS zdaj deluje bolj gladko in hitreje v Ubuntu 18.04, v najnovejši različici Google Chrome ter TeamViewer. Čas nalaganja posameznega scenarija za “bin picking” traja manj kot 10 sekund, ustavite pa ga lahko v le eni sekundi. To pomeni, da je zamenjava posameznega scenarija neprimerno hitrejša kot v prejšnjih različicah BPS.

Tipteh 1

Izkoristite vrhunske “bin picking” funkcionalnosti

Tipteh 3Z več možnostmi za izboljšanje vaših projektov in večjim udobjem uporabe, vam to vsestransko programsko okolje omogoča še pametnejšo, lažjo in bolj izpopolnjeno avtomatizacijo industrijskih procesov z naslednjimi funkcionalnostmi:

 • En krmilnik za več vision sistemov

Z BPS lahko zdaj poberete do 4 različne predmete in uporabite do 4 skenerje v istem “bin picking” scenariju.

 • Več metod prijemanja za različne vision sisteme

BPS vam zdaj omogoča, da določite specifično metodo prijemanja za vsak posamičen vision sistem. Tako lahko zagotovite najprimernejšo strategijo pobiranja glede na: specifike pobiranih predmetov, položaj zabojnika in ostale dejavnike.

 • Polavtomatska kalibracija

Avtomatizirajte vaš kalibracijski postopek. Po začetku kalibracije v BPS lahko robot poda zahtevo »Dodaj kalibracijsko točko«. Napisati morate le zelo preprost robotski program, počakati, da se kalibracija zaključi, nato pa preveriti in shraniti rezultate v BPS. Robotski modul je že opremljen z vzorčnim programom za kalibracijo za vsako blagovno znamko robotov.

 • Nadzor časa cikla

Nadzorna plošča BPS vam zdaj ponuja spremljanje osnovne “bin picking” statistike. Tako lahko npr. opazujete čas cikla na podlagi dohodnih zahtev trajektorij gibanja robotske roke ali zahtev za skeniranje (incoming trajectory requests or scan requests), kot tudi povprečnega časa cikla.

 • Simulacija

“Bin picking” rešitve so vam zdaj na voljo tudi v simulacijskem načinu. Osnovne zahteve lahko določite neposredno na uvodni strani programskega okolja in si zagotovite preprosto in hitro oceno ter nastavitev zmogljivosti aplikacije, ne da bi se povezali z robotom.

 • Vizualizacija delovnega prostora robota

Vizualizator na strani “Okolje” (Environment) vam ponuja možnost vizualizacije delovnega prostora robota na podlagi trenutnih omejitev robotskih sklepov. Informacije lahko uporabite za boljše določanje mej gibanja sklepov, da dosežete kar največjo učinkovitost načrtovanja poti.

 • Najsodobnejša programska oprema za strojni vid

Bin Picking Studio 1.6.0 premore najnovejšo PhoXiControl programsko opremo za PhoXi 3D skenerje.

 • Oddaljeni dostop iz drugega računalnika

Upravljajte svoj “bin picking” na daljavo prek spletnega brskalnika z uporabo lokalnega omrežja. Sistem lahko uporabljate tudi brez monitorja, z uporabo spletnega brskalnika in VNC iz drugega računalnika prek lokalnega omrežja ali TeamViewerja. Poleg tega izboljšano upravljanje omrežnih nastavitev preprečuje konfliktne nastavitve med BPS in gostiteljskim sistemom.

Na voljo so vam izboljšave in spremembe

Photoneo je uporabil naslednje popravke, da izboljša vašo uporabniško izkušnjo:

 • Možnost podvajanja obstoječega sistema strojnega vida (vision system)
 • Sposobnost vizualizacije volumetričnega modela prijemala na strani “Inspector”
 • Vizualizacija okvirja lokalizacije na strani “Deployment”
 • Vizualizacija možnega trka delov robota in okolja na strani “Inspector”
 • Podvajanje obstoječega okoljskega objekta (environment object) in zamenjava CAD modela obstoječega okoljskega objekta

Spremenjena ali izboljšana je postavitev nekaterih strani:

 • Postavitev strani “Picked object” je sedaj enaka kot pri strani “Gripper”
 • Postavitev strani “Vision system” je predelana in izboljšana
 • Nova je postavitev panela “Help”
 • Vmesnik “Robot” in krmilni zavihki “Robot” na strani “Network” so združeni v enoten zavihek “Robot”

Tipteh 2

Popolna rešitev za vaše “bin picking” projekte

Tipteh 4V robotskih proizvodnih linijah je BPS sposoben sprocesirati predmete iz različnih materialov in pa naključno razporejen material v zabojnikih, in jih dostaviti na proizvodno linijo.

Vse to omogoča kombinacija natančnega 3D strojnega vida, ki je sposoben zaznati različne vrste predmetov, in pa robotskega inteligentnega sistema, ki je sposoben usmerjati robote, da varno poberejo predmete. Zahvaljujoč vsestranski prilagodljivosti Phtoneo 3D skenerjev in možnosti integracije z različnimi roboti, si lahko omislite širok nabor rešitev po meri.

Photoneo Bin Picking odlikujejo:

 • Vrhunski sistem 3D strojnega vida

Družina PhoXi 3D skenerjev se ponaša s širokim naborom obsega skeniranja in z dokazano učinkovito uporabo v najzahtevnejših industrijskih okoljih.

 • Zmogljivi algoritmi za lociranje

Pristop, ki temelji na CAD, je testiran in odobren s strani strank v avtomobilski industriji, z visokimi zahtevami po robustnosti in natančnosti.

 • Popolno načrtovanje poti in izogiba trkom

Zagotovljen vam je edinstven nadzor robota s hitrim izračunom poti gibanja, hkrati pa so ohranjeni najvišji varnostni standardi.

 • Predpripravljena kinematika robotske roke

Na voljo vam je baza podatkov na stotine robotskih modelov vodilnih proizvajalcev robotov.

Vir: http://www.tipteh.com/si

ar©tur 2021